staStandard
Datum: 06/10/2019 18:00
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Bosuil

Nerveuze clash om de tweede plaats tussen Antwerp en Standard levert veel goals en hete standjes, maar geen winnaar op

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Deurne-Noord
| 197 reacties

Antwerp en Standard mochten op Super Sunday voor het hoofdgerecht zorgen, na het voorgerecht op Jan Breydel en het toetje in Genk. In een nerveuze wedstrijd zagen we wisselende kansen, veel strijd en heel wat doelpunten.

• Antwerp nog ongeslagen in eigen huis, bij winst naast Standard op plek 2
  • Refaelov vanop de stip voor de 1-0 aan de rust
  • Mbokani zorgt voor verdubbeling na de pauze
  • Emond brengt bezoekers op gelijke hoogte
  • Antwerps slotoffensief brengt geen zoden aan de dijk

Antwerp had in eigen huis voorlopig een perfect rapport (9 op 9), maar met Waasland-Beveren, STVV en Cercle Brugge was het nog niet écht getest geweest op Den Bosuil. Dat zou tegen Standard toch wel anders zijn. Een eerste echte test? "Ach, ik zeg soms zomaar wat. Elke wedstrijd is een test", aldus Bölöni vooraf grappend.

De Roemeen wisselde niet in vergelijking met het gelijkspel tegen Oostende, terwijl Michel Preud'homme wél wisselde: Fai, Amallah en Carcela kwamen opnieuw in de ploeg, net als doelman Bodart, in vergelijking met de Europese bolwassing tegen Arsenal.

Dubbele voorsprong Antwerp

Op een wedstrijd tussen The Great Old en de Rouches staat altijd wel wat hoogspanning, door alle spelers met een Luiks verleden bij Antwerp is dat nu zeker het geval. Zeker in de eerste helft gingen daardoor een aantal keer de poppen flink aan het dansen.

Voetballend had die eerste helft niet al te veel om het lijf overigens. Antwerp kon mits een overwinning nochtans naast Standard op de tweede plaats in het klassement komen, maar het was wachten op een strafschopfout(je) van Cimirot op Mirallas om vanop de stip de 1-0 te maken. Defour was halfweg de eerste helft overigens al geblesseerd uitgevallen.

Bij die elfmeter ging er heel wat gemok van Mbokani vooraf, waarbij Lamkel Zé en Defour moesten komen bemiddelen alvorens Refaelov kon binnentikken. De Congolese spits profiteerde na de koffie wel van slecht terugkoppen van Fai om de 2-0 te maken én zijn gram te halen.

Twee keer Emond

Alles onder controle dus voor Antwerp? Dat leek er toch op, tot ze zichzelf in de voet begonnen te schieten. Tot twee keer toe kon Emond profiteren van niet al te scherp verdedigen van stamnummer 1. Eerst was er een snedige voorzet van Fai, de tweede keer kon Lestienne voorschuiven.

Antwerp nam daarna de match opnieuw stevig in handen en kwam nog met een fiks slotoffensief. Doelman Bodart was echter bij de pinken op pogingen van onder meer Coopman en Lamkel Zé, terwijl Mbokani zijn vizier nét niet goed was afgesteld. En zo moest iedereen zich met de 2-2 verzoenen, waardoor leider Club Brugge vooral de lachende derde lijkt.