Club Brugge - KAA Gent

Club maakt duidelijk statement tegen Gent: de machine draait op volle toeren
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge won thuis van AA Gent

Club maakt duidelijk statement tegen Gent: de machine draait op volle toeren
Foto: © photonews

Club Brugge blijft ongeslagen dit seizoen. Blauw-zwart raast door de competitie. Ook AA Gent, dat toch als één van de voornaamste uitdagers werd gezien, kon nauwelijks iets klaarmaken tegen de machine. Te weinig rust? De VAR die niet meewerkte? Het kan wel, maar Club was ook weer indrukwekkend.

"Er gaat weinig te doen zijn aan Club Brugge", zei Emilio Ferrera ons deze week. De analist heeft een klare kijk. Als er al een ploeg is die Club zou moeten kunnen pijn doen, is het wel AA Gent. Maar ook de Buffalo's moesten in Jan Breydel de wet van de sterkste ondergaan. Al speelden ze wel niet in hun sterkste opstelling.

Redelijk makkelijk voor Club

Depoitre kreeg rust en Dejaegere moest het middenveld gaan versterken. David stond samen met Yaremchuk in de aanval. Maar zonder 'The Beast' is Gent toch wel een pak minder. Het geroemde middenveld Vadis-Kums-Owusu moest het onderspit delven tegen het trio Rits-Vormer-Vanaken. Die laatste speelde weer alsof hij in de hof met de kinderen aan het voetballen was: rustig en altijd klaar kijkend.

Na 11 minuten slingerde Diatta de bal voor doel en daar torende Vanaken gewoontegetrouw boven iedereen uit om de bal in het hoekje te koppen. Vijf goals weeral... Toen Bronn dan ook nog eens ging sukkelen en een simpele bal niet wegkreeg, maar wel in de voeten van Tau devieerde, zat Gent pas goed in de problemen. Plastun bracht eerst nog redding, maar Diatta schoot ongenadig de rebound binnen.

Typisch Dennis

Al had Gent ook wel wat om over te klagen. Mignolet duwde eerst nog een verrassend schot van Dejaegere tegen de paal, maar ze hadden ook wel meer verdiend. Want Yaremchuk had een penalty moeten krijgen na een overtreding van Mechele. Maar de VAR - weer Laforge trouwens - gaf ook geen krimp deze keer. Dat zal er daar maandag bij het Referee Office toch ook stuiven? 

Vijf minuten ver in de tweede helft besliste Dennis de wedstrijd. In zijn stilaan typerende stijl trouwens: wegglijden, struikelen en dan perfect afwerken. Tja, zo maak je naam zeker? Efficiënt is het trouwens wel. Maar ook met dank aan Plastun, die de bal kinderlijk makkelijk weggaf. Nochtans stond die voordien wel goed te verdedigen.

3-0, voor Club hoefde het allemaal niet meer. Beetje op besparingsmodus spelen, want er komen nog veel grote en belangrijke matchen. Gent vormde toch geen al te grote dreiging. En ze konden ook nog rekenen op Mignolet. De Buffalo's hadden duidelijk nog last van hun Europese trip...

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws