Genk pakt volle buit na tumultueuze tweede helft
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 63 reacties

Genk pakt de volle buit tegen Moeskroen

Racing Genk heeft tegen Moeskroen de drie punten thuis weten te houden, maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Na een tumultueus slot werd het alsnog 2-1 in minuut 98.

Felice Mazzu voerde geen wijzigingen door in het elftal dat het gelijkspel afdwong tegen Napoli. Sebastien Dewaest en Bryan Heynen op de bank dus en basisplaatsen voor Cuesta en Hagi. Bij Moeskroen bracht Hollerbach Bruno Godeau aan de aftrap.

Het hoogtepunt van de eerste helft? Misschien de aftrap die gegeven werd door Leandro Trossard. De eerste periode had immers niets om het lijf. Twee teams die veel aandacht aan de organisatie besteedden en meer dan een halfuur wachten op een eerste kans. Die kwam er toen Bongonda Butez in de korte hoek probeerde te verschalken.

De partij was in evenwicht, Moeskroen voetbalde aardig mee en doelman Coucke had een parade nodig op een plaatsbal van Garcia. Nog voor de pauze had Bongonda een prima mogelijkheid, maar Butez ranselde het schot uit de benedenhoek.

De tweede helft begon uitstekend voor Moeskroen. Al na 4 minuten stond de 0-1 op het scorebord nadat Osabutey het leer via de onderkant van de lat over de lijn kopte. De roodhemden loerden nu op de counter.

Met nog een kwartier op de klok zorgde de ingevallen Onuachu voor de gelijkmaker. Hij duwde de voorzet van Ito binnen. Genk zocht en vond een tweede goal, maar het doelpunt van Samatta werd na lang beraad van de VAR uiteindelijk afgekeurd. Samatta stond een centimeter buitenspel.

We kregen 7 minuten extra en daarin wist Genk alsnog het winnende doelpunt te scoren. Het was Onuachu die in de 98e minuut de 2-1 tegen de touwen kopte. De ontlading in de Luminus Arena was immens. Een belangrijke zege voor Racing Genk dat zo de aansluiting met de top zes niet verliest.