KV Kortrijk boekt deugddoende zege en stuurt gefrustreerd STVV met zware cijfers naar huis
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Kortrijk
| 2 reacties

KV Kortrijk knoopt aan na 1 op 15 en stuurt STVV met zware cijfers naar huis

Kortrijk heeft na en magere septembermaand een nodige overwinning geboekt tegen STVV. Bij de rust stond het al 3-0 na goals van Mboyo, Hornby en Kagelmacher. De Kanaries voetbalden in het begin zeker niet slecht, maar beleefden een zeer frustrerende avond en slikten nog een vierde tegengoal.

Het Guldensporenstadion was de setting voor het duel tussen thuisploeg Kortrijk, dat al vijf wedstrijden niet meer kon winnen, en Sint-Truiden. De Limburgers zochten aansluiting met de top 6. Heel wat druk op de ketel dus bij de Kerels, die maar een puntje sprokkelden uit hun laatste vijf wedstrijden.

Dodelijk foutje

Zij begonnen dan ook het best aan de match, maar de twee pogingen van Lepoint waren te zwak en ook Mboyo moest meer doen met een goed passje achteruit van Ocansey. Drie verkwanselde kansjes dus, waarna STVV plots besloot mee te werken. Het beproefde recept -uitvoetballen van achteruit- werkte enkele malen naar behoren, totdat De Bruyn slecht doordraaide na een pass van doelman Schimdt. Mboyo snoepte hem de bal af en bleef koelbloedig.

Wachten op VAR

Voetballend was Sint-Truiden de betere ploeg en dat bleef het ook na die opdoffer. Na een mooi uitgespeelde aanval besloot Suzuki, oog in oog met Bruzesse, naast. De bal was met momenten ongrijpbaar voor de thuisploeg, maar na een scherpe counter was het wel opnieuw raak. Hornby vond Mboyo na een lange bal en die speelde de Schotse spits opnieuw aan. In de beker had hij zijn rekening voor KVK al geopend en nu deed hij hetzelfde in de competitie.

Hornby had overigens nog heel wat werk voor de boeg, maar deed het perfect! Na die dubbele achterstand was STVV wel wat uit het lood geslagen en Schimdt hield Mboyo van de 3-0. Die viel enkele minuten later toch via Kagelmacher, al werd de Truiense doelman op zijn lijn gehinderd. Na minutenlang beraad stond de 3-0 toch op het scorebord.

Een doelpunt snel na de rust had de Truiense hoop kunnen aanwakkeren, maar Suzuki kopte onbegrijpelijk voorlangs. STVV geraakte gefrustreerd en was te ongeduldig in de keuzes op zoek naar de aansluitingstreffer. Kortrijk hield het goed dicht achterin en prikte er nog een vierde tegen de touwen.

Ocansey met de goede actie op rechts en Mboyo werkte af aan de tweede paal. Daar leek het toch op, maar goaltjesdief Hornby gooide zich als een kamikaze naar de bal en raakte die nog voor de doellijn. Dan maar een assist voor 'Pelé', die later ook nog op de bon ging voor een duidelijke schwalbe.

De zoektocht naar een forfaitscore leverde niets meer op en zo bleef het bij 4-0. Een deugddoende overwinning voor Kortrijk dat nu elf punten telt. STVV ook, maar wacht nog een beslissing af na de gestaakte derby.