Waasland-Beveren boekt tegen mak Oostende eerste overwinning van het seizoen
Simon Wauters
Simon Wauters vanuit Beveren
| 6 reacties

Waasland-Beveren won met 3-1 van Oostende

Waasland-Beveren heeft na drie gelijke spelen op rij een eerste zege van het seizoen geboekt. Tegen KV Oostende werd het 3-1.

Waasland-Beveren nam de wedstrijd meteen in handen, maar het waren de bezoekers die na een kwartier op voorsprong kwamen. Sakala had het leer maar binnen te tikken na een snedige counter.

Waasland-Beveren was wat van slag en blonk uit in het maken van foute keuzes op offensief vlak. Tot Dierckx er op hoekschop 1-1 van maakte. De thuisploeg zou zelfs met een voorsprong de rust ingaan, want drie minuten later maakte Wiegel er 2-1 van na een knappe actie en dito schot in de korte hoek. Oostende claimde in de slotminuut van de eerste helft nog een strafschop, maar ref Geldhof gaf niet thuis.

De thuisploeg begon het felst aan de tweede helft en creëerde al snel een paar kansjes. Net voor het uur kregen de Leeuwen een dubbele kans na een heerlijke pass van Badibanga. Dutoit stond pal. Maar op de daaropvolgende hoekschop was het wel prijs. Dubbele meter Vukotic kopte de 3-1 tegen de touwen.

De dubbele achterstand was voor de Kustboys het signaal om zich te herpakken. Na 64 minuten kregen ze een prima mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar Jackers redde knap. Ook Guri en Vargas gingen in de daaropvolgende minuten op zoek naar de 3-2, maar vonden die niet.

Nadien viel Oostende stil en kwam de eerste zege van het seizoen niet meer in gevaar voor Waasland-Beveren. Door de nederlagen van Cercle Brugge en Eupen doen de Leeuwen een gouden zaak in de degradatiestrijd.