Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Waasland-Beveren legt Gent geen strobreed in de weg (en helpt zelfs) richting 18 op 18

AA Gent heeft na winst tegen Waasland-Beveren nog steeds maximum thuis

De Ghelamco Arena werd niet veroverd door Waasland-Beveren. Gent speelde op halve snelheid, maar kwam nog steeds niet in de problemen tegen de aanvallend zwakke Oost-Vlamingen. Yaremchuk en Depoitre maakten het koeltjes af. Voor Arnaud Mercier de eerste nederlaag.

AA Gent speelt donderdag tegen Wolfsburg, dat zich aankondigt als een heel fysieke tegenstander. Nu goed, veel krachten hebben ze alvast niet verspeeld tegen Waasland-Beveren. De bezoekers hadden één goeie schietkans voor Koita in de eerste helft en daarmee was alles gezegd.

Perfecte assist... richting verkeerde goal

Aanvallend onmachtig. Gent was dat eigenlijk ook, maar ze kregen wat hulp. De Duitser Wiegel, voor de interlandbreak nog heel sterk tegen Oostende, won een duel maar gaf de bal pardoes in de loop van Yaremchuk. Heel vreemd! Voor doel werkte de Oekraïner heel beheerst af. 1-0 en wedstrijd gedaan hoor. De defensie van de Buffalo's kwam nooit meer in de problemen. Waasland-Beveren bewees waarom ze nog maar acht goals maakten.

Gent had het gerust vroeger kunnen afmaken als ze niet zo halfslachtig hadden aangevallen. Maar hun dominantie werd niet omgezet in meer doelpunten. Dat maakte dat de wedstrijd toch wel wat saai werd. Waasland-Beveren kwam de tweede helft niet eens op dertig meter van Kaminski in de buurt en Gent drukte niet door.

Blijkbaar moet Thorup tijdens de rust toch gevraagd hebben om wat meer zekerheid en meer goals, want Gent trok wel naar voor. Odjidja was er kort bij met een knap afstandsschot en Ngadeu scoorde een heerlijke goal vanuit de draai, maar de VAR zag hem buitenspel staan.

Uitstel van executie, want toen David zijn turbo aanzette en op het perfecte moment Depoitre aanspeelde, was het lot van Waasland-Beveren helemaal bezegeld. Thorup kon zelfs Dompé en Kvilitaia nog een twintigtal minuten geven. Met een minimum aan krachtenverlies richting de match tegen Wolfsburg... Job well done!