KV Kortrijk - Zulte Waregem

KV Kortrijk ondanks drie afgekeurde doelpunten voor zesde keer op rij voorbij Zulte Waregem na beladen en sfeervolle derby

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk
| 0 reacties
KV Kortrijk ondanks drie afgekeurde doelpunten voor zesde keer op rij voorbij Zulte Waregem na beladen en sfeervolle derby
Foto: © photonews

KV Kortrijk ging tegen Zulte Waregem op zoek naar een 6 op 6 in de competitie én vooral naar een 6 op 6 tegen Essevee, na de vijf zeges van het vorige seizoen tegen de buren en rivalen. Zulte Waregem van zijn kant wilde nog eens winnen op verplaatsing.

  • Sfeervolle derby, belangen voor beide teams groot
  • Drie goals voor Kortrijk voor de pauze, twee afgekeurd
  • Berahino voor rust al uitgesloten
  • Afgeweken pegel Van Der Bruggen trekt Kerels over de streep

Een derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem? Dat levert altijd sfeervolle beelden op. Het was ook deze keer niet anders. Tifo's, vuurwerk, gezangen de hele wedstrijd door? Uiteraard ook deze keer opnieuw van de partij in het Guldensporenstadion (bekijk wat sfeerbeelden HIER).

Twee afgekeurde goals

Zowel KV Kortrijk (tegen STVV) als Zulte Waregem (tegen Cercle Brugge) hadden voor de interlandbreak zwaar uitgehaald, dus hadden beide oefenmeesters geen redenen om iets te wijzigen in hun basiself. Dat deden ze dan ook niet.

Doorgaan op het elan was het devies, vooral de thuisploeg had de boodschap begrepen en trok meteen ten strijde. Ocansey deed de netten als eerste trillen, maar werd afgefloten wegens buitenspel van Hornby in de fase daarvoor.

Ook Hornby zou een doelpunt van hem afgekeurd zien, na handspel van Kagelmacher. Tussendoor hadden de Kerels via Mboyo wel de 1-0 vanop de stip kunnen maken, nadat Ocansey en Mensah met elkaar in contact kwamen.

Twee echte goals

Berahino werd bij de bezoekers nog voor de pauze uitgesloten met twee keer geel: eentje na een schwalbe, eentje na een foutje op de doorgebroken Van Der Bruggen. Een berg te beklimmen zo voor Essevee na 45 minuten waarin het niet het geijkte spel van de voorbije weken kon laten zien.

Na de pauze kwamen de bezoekers wél gretiger uit de kleedkamer, met Marvin Baudry koos Dury voor wat extra duelkracht op het middenveld. Het probeerde de bakens te verzetten, maar liep snel op de 2-0: een afgeweken pegel van Van Der Bruggen zorgde voor een kansloze Bossut.

De bezoekers probeerden daarna nog wel en dreigde met onder meer een pegel van Seck, maar het waren vooral Hornby en Mboyo die nog een drietal keer dicht bij een doelpunt kwamen. Kortrijk hield stand en pakte zo voor de zesde opeenvolgende keer de volle buit tegen de grote rivaal. Voor Essevee was het de eerste nederlaag in negen wedstrijden.

Meer nieuws

Meer nieuws