Moeskroen - Club Brugge

Club Brugge doorbreekt ijzersterke thuisreputatie van Moeskroen na een klasseflits van Vanaken
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Een goal van Hans Vanaken op bezoek bij Moeskroen volstaat voor Club Brugge

Club Brugge doorbreekt ijzersterke thuisreputatie van Moeskroen na een klasseflits van Vanaken

De laatste thuisnederlaag van Moeskroen in de reguliere competitie dateerde al van 29 september 2018, maar Club Brugge heeft op speeldag 11 van de JPL een einde gemaakt aan die knappe reeks. Hans Vanaken scoorde de enige goal van de partij met een knappe volley. Eindstand 0-1.

Moeskroen en Club Brugge openden de debatten na de interlandbreak en het beloofde geen makkelijke verplaatsing te worden voor de competitieleider. Le Canonnier is immers een oninneembare vesting geworden. Clement zag Tau terugkeren uit blessure, maar hij gaf de voorkeur aan Schrijvers.

Kansarm begin

De thuisploeg speelde met lef en gaf bijzonder weinig weg. Schrijvers en Dennis trapten meermaals in de buitenspelval. Ook Mignolet had weinig werk op te knappen. Schrijvers en Vormer legden enkele mooie combinaties op de mat. De Nederlander had er zin in, want de UEFA had hem een schorsing van drie speeldagen opgelegd in de Champions League.

Kansen waren een schaars goed in de eerste helft en de beste was misschien wel voor Aleix Garcia. Hij liet een vrijschop op de rand van de zestienmeter liggen voor Pietrzak en de Pool speelde de Spanjaard aan. Zijn knal strandde pal op Vanaken. Aan de overkant moest Butez wel aan het werk, maar een afgeweken schot van Diatta kon hem niet verrassen.

Toch kregen we geen brilscore bij het rustsignaal, dankzij een klasseflits van Vanaken. Dennis troefde Boya af in een luchtduel en Diatta zette de actie verder. De voorzet van de Senegalees werd door Vanaken met een knappe volley tegen de touwen gewerkt.

Les Hurlus moesten iets ondernemen, wilden ze hun ongeslagen thuisstatus in ere houden, maar Club kwam het scherpst uit de kleedkamer. De 0-2 van Schrijvers werd terecht afgekeurd wegens buitenspel en daarna behoedde Butez zijn team voor een dubbele achterstand. De pas ingevallen Tau was meteen gevaarlijk, maar hij kruiste zijn schot te hard.

Moeskroen zette daar een grote kans tegenover. Osabutey kopte van erg dichtbij in de armen van de doelman. De Brugse verdediging gaf geen kansje weg. Op die manier diende blauw-zwart Moeskroen de eerste thuisnederlaag in de reguliere competitie toe sinds 29 september 2018. Waasland-Beveren kwam toen op Le Canonnier winnen met 0-3.

De beste kansen waren zelfs nog voor Vormer en Diatta, maar het bleef bij 0-1. Diatta zag nog een doelpunt afgekeurd worden wegens handspel. Zo kan Club toekijken hoe de andere topclubs al dan niet punten laten liggen. Te beginnen met Standard-Genk zaterdag.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws