Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard houdt drie punten thuis na bitsige topper
Dante Bellon en Nils Wens vanuit Luik
| 123 reacties

Standard wint van Racing Genk na bitsige topper

Standard laat Club Brugge niet verder weg lopen in het klassement. De Rouches wonnen in eigen huis van Racing Genk en blijven zo tot op drie punten van de leider staan. Genk staat nu al negen punten achter.

Een zevental minuten duurde de studieronde alvorens de eerste bal tussen de palen ging. Na geharrewar voor doel op een vrije schop van Hagi, kwam de bal voor de voeten van Samatta terecht. Bodart pakte goed. Standard kwam beter in de wedstrijd en kon enkele keren voor Coucke komen, maar de Genkse defensie had het telkens goed doorzien. Het was vooral Maxime Lestienne die zijn duivels ontbond en voor de meeste druk op de rechterkant zorgde.

Geen 0-1

Na twintig minuten voetballen viel dan toch het eerste doelpunt aan de Genkse kant. Samatta wurmde zich los tussen twee Standardverdedigers en kon net voor Bodart afwerken. Maar scheidsrechter Laforge had vooraf een fout gezien van de topschutter van vorig seizoen.

Genk kende weinig moeite met Standard en bepaalde het tempo. Standard kon af en toe eens over de helft van de Limburgers komen, maar echt dreigen lukte niet. Aan de overkant bleef Genk voor het gevaar zorgen. Bodart duwde een lage voorzet van Ito recht in de voeten van Heynen, die zijn schot op de lijn gekeerd zag door Vanheusden.

Toch even Standard

Het duurde exact een halfuur vooraleer Standard een kans op de een doelpunt zag. Een hoge voorzet van Gavory schatte Coucke fout in. Avenatti pikte de bal op, maar kon niet kadreren. Standard probeerde nog voor de rust op voorsprong te komen. Amallah kopte een voorzet van Lestienne op Coucke. De hoekschop die erop volgde leidde de rust in.

Standard kwam vurig uit de kleedkamer. Amallah maakte zich goed los van Bryan Heynen en stuurde Avenatti diep. Coucke zat er net op tijd tussen. Sclessin werd wakker en stuwde zijn manschappen naar voren. Mazzu bleef ondertussen zijn team aanmanen tot kalmte.

Warme vijf minuten

De wedstrijd werd potiger en Laforge moest enkele malen de boel korthouden. Cimirot kreeg geel voor frustraties en Dewaest had rood kunnen krijgen na een ingreep op Amallah. Assisten-coach van Standard Eric Deflandre kreeg rood na meerdere verwensingen naar het hoofd van de scheidsrechter.

Dan toch

Racing Genk liet het allemaal niet aan het hart komen en kon via Samatta na enkele minuten oponthoud weer dreigen. Ondertussen bracht Michel Preud'homme met Mehdi Carcela en Obbi Oularé extra aanvalskracht in de ploeg. Dat loonde want zeven minuten voor affluiten zorgde Samuel Bastien voor de verlossende 1-0. Carcela hield de bal al dan niet binnen aan de hoekschopvlag en bediende Bastien die vanop 25 meter de bal voorbij Coucke in de verste hoek krulde.

In de blessuretijd werd het nog warm voor de kooi van Bodart. De doelman kon een kopbal van de ingevallen Onuachu maar net pareren. Dat was meteen het laatste wapenfeit in deze harde topper. Standard blijft zo als tweede in het spoor van Club Brugge, Racing Genk heeft al negen punten goed te maken op de leider.