Standard - KV Oostende

Horrorblessure Vanheusden zorgt voor zwarte schaduw over late overwinning Standard
Redactie
| 156 reacties
Horrorblessure Vanheusden zorgt voor zwarte schaduw over late overwinning Standard
Foto: © photonews

Standard heeft drie erg belangrijke punten weten te boeken in de Jupiler Pro League. Een laat doelpunt van Noe Dussenne was daartoe voldoende, al zal vooral de blessure van Vanheusden in het geheugen gegrift blijven.

Eerst het goede nieuws: Standard is opnieuw drie punten rijker. In een gelijkopgaand duel met KV Oostende kon het kwartje beide kanten opvallen, maar was het Dussenne die voor het verschil en de drie punten zorgde.

Beide ploegen wisten tijdens de wedstrijd onder meer de lat te raken en het kon echt alle kanten op in een duel waar slordigheden soms ook schering en inslag waren. Balikwisha en Boljevic moesten voorin voor goals zorgen, maar misten enkele grote kansen.

Late winning goal

Dé kans van de wedstrijd was echter voor Amallah. Hij kopte een voorzet vanop links gewoon zo slecht, dat de bal niet in het lege doel wist te belanden. Het leek - tot de late goal van Dussenne dan toch - ook voor puntenverlies te gaan zorgen.

© photonews
Zinho Vanheusden
© photonews

Door de overwinning is Standard nu tot op een puntje van leider Charleroi genaderd en deelt het opnieuw de tweede plek in de stand met Beerschot. Al zal het daar na de wedstrijd niet optimaal kunnen van durven genieten.

Horrorblessure

Daarvoor is de knieblessure van Zinho Vanheusden mogelijk te ernstig. Al na een dik kwartier kwam hij verkeerd neer in een duel met Gueye - een doelpunt van die laatste werd omwille van buitenspel in die fase ook afgekeurd.

Mogelijk is hij opnieuw maanden buiten strijd en dat is met een zeer druk schema voor de boeg, ook in Europa, een harde dobber. Hopelijk valt het al bij al dan dan toch nog een beetje mee voor de kapitein van de Rouches. Dat is meer waard dan drie punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws