Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Moeskroen

AA Gent lijdt eerste nederlaag onder Thorup bij de rode lantaarn

AA Gent heeft de lijn, die ingezet was onder nieuwbakken coach Jess Thorup, niet kunnen doortrekken. In Moeskroen keek het zelfs tegen een afstraffing aan.

Je merkte meteen dat de Gentenaars niet helemaal goed in de wedstrijd zaten, Moeskroen kreeg meteen enkele grote kansen en na een flater van Kalinic -die zijn wederoptreden vierde- kwam de thuisploeg al in de zestiende minuut op een 1-0 voorsprong. De bal van Amallah week nog een beetje af, maar de Kroaat moest die altijd hebben.

VAR?

De slordigheden bij de bezoekers stapelden zich op, maar een bedrijvige Limbombe kon rond het halfuur zowaar alleen op Butez af. Die raakte bal en geen man, Smet legde de bal terecht op de stip. Toch greep de VAR in, Smet ging de beelden bekijken en veranderde van gedacht. Het contact was er nochtans duidelijk.

In de perszaal waren de meningen verdeeld, de Vlaamse kant zei penalty, de Waalse vond dat Limbombe te makkelijk ging liggen. Een clear error was het allerminst, dus vragen we ons af of Videoref Kris Bellon wel mocht ingrijpen. Feit is dat Gent zich daarna vooral zelf in de voet schoot.

De opbouw bleef slordig en op slag van rust verloor Esiti dan nog de bal veel te makkelijk. Kalinic pakte het schot van Amallah nog, maar Van Durmen was goed gevolgd en zo ging AA Gent met een dubbele achterstand de rust in.

Geen beterschap na rust

Ook na de pauze bleef Gent weinig gevaarlijk. Bij de thuisploeg kwam Genk-huurling Benson onder stoom, hij leverde ene pak grote kansen aan en Pierrot, vorig weekend ook al de held, knalde voorbij Kalinic. De obligate 4-0 -ook op aangeven van Benson- knalde hij op de lat.

Thorup gooide David, Koita en Awoniyi nog in de strijd, maar dat leverde enkel een eerredder op. Chakvetadze schoof de bal beheerst voorbij Butez, maar in minuut 88 kwam dat veel te laat.