Antwerp - Club Brugge

Club Brugge dan toch niet onklopbaar: Mbokani en Lamkel Ze smeren hen eerste verlies aan
Johan Walckiers Aernout Van Lindt
Johan Walckiers en Aernout Van Lindt vanuit Antwerpen
| 0 reacties

Antwerp won thuis van Club Brugge

Club Brugge dan toch niet onklopbaar: Mbokani en Lamkel Ze smeren hen eerste verlies aan
Foto: © photonews

Veertien speeldagen heeft het geduurd, maar Club Brugge weet nu weer wat verliezen is in de competitie. Nochtans zag het er goed uit na de eerste helft: op voorsprong en de fans van Antwerp die zich roerden. Maar dan moest Didier Lamkel Ze zijn duivels nog ontbinden.

Je hebt zo van die wedstrijden die bitsig worden en dan heb je er die bitsig beginnen. Met een paar stevige overtredingen werd de toon meteen gezet op de Bosuil. Dat ging wel ten koste van het voetbal, zoals gebruikelijk de laatste jaren in Antwerp-Club Brugge. 

Efficiënte Schrijvers

Bölöni had in zijn wedstrijd van de vermoedelijk laatste kans Mirallas uit de basis gehaald. Geen Refealov tegen zijn ex-ploeg, maar wel de Japanner Miyoshi. De bedoeling was om met meer beweeglijkheid doorheen de defensie van Club te glippen. Mooi in theorie, maar de praktijk was iets anders. 

Clement had dan weer voor Schrijvers, Tau en Okereke gekozen vooraan. Achter de voorlijn verandert er meestal weinig, maar in de aanval zijn het elke week wel andere combinaties. Schrijvers, dit seizoen goed voor eenderde van de speelminuten, is wel één van de meest efficiënte spelers die Clement tot zijn beschikking heeft.

Dat bewees hij al vorig seizoen en tegen Kortrijk scoorde hij punten bij zijn trainer door op de flank een hele goeie match te spelen. Schrijvers zorgde voor de eerste dreiging en daarna ook voor de voorsprong, na een goeie voorzet van Tau. Spektakelrijk konden we die eerste helft wel niet noemen tot...

Allemaal naar binnen

Toen De Laet correct op de bal tackelde en de lijnrechter een fout op Tau aangaf, gingen de poppen aan het dansen. Een woedende Bolat ging verhaal halen. De ultra's van Antwerp, met de neus op de fase, smeten met bier richting scheidsrechter Van Driessche en die riep alle spelers naar binnen. Bij de volgende overtreding werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Maar ze hielden zich kalm. Gelukkig, want Mbokani dwong al na drie minuten in de tweede helft een penalty af door over de benen van Kossounou te gaan liggen. Dieu zette hem zelf om en de sfeer zat er nu helemaal in. Want Antwerp werd de betere ploeg. Als het op knokken aankomt, kan zelfs Club zijn voet niet naast The Great Old zetten.

Lamkel Ze was Kossounou al een paar keer op snelheid voorbijgegaan, maar toen hij ook nog zijn kracht in de strijd wierp, moest de jonge rechtsachter er helemaal af. De voorzet van het 'enfant terrible' werd via een Brugs been en Mignolet in doel gewerkt: own goal, maar voor 90 procent op rekening van Lamkel Ze te schrijven. Die had er nog met plezier een gele kaart voor over om wat te kunnen vieren met de fans en de Brugse supporters wat uit te dagen.

Je gaat het hem nooit afleren, maar je kunt het er wel bijnemen, gezien zijn voetbaltechnische kwaliteiten. Vanaken en Schrijvers hadden de kansen op de gelijkmaker, maar misten. De stoel van Laszlo Bölöni staat ook weer wat vaster...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws