Datum: 10/11/2019 18:00
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Luminus Arena
De stoel van Mazzu wankelt na nieuwe nederlaag, Gent verkleint kloof met Club Brugge
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 177 reacties

Racing Genk verliest derde keer op rij, AA Gent nadert op Club Brugge

Felice Mazzu krijgt Racing Genk niet op de rails en moet vrezen voor zijn job. Na nederlagen tegen Eupen en Liverpool ging de landskampioen nu ook onderuit thuis tegen Gent, dat voorlopig naar de tweede plaats oprukt.

Felice Mazzu koos, net zoals tegen Liverpool, voor een 3-5-2, met Samatta en Onuachu voorin. Bij Gent was Odjidja geschorst en mocht David starten.

De partij kon niet beter beginnen voor de Buffalo’s. Mohammadi trapte op de vuisten van Coucke die de bal in de voet van Depoitre duwde en die kon de 0-1 al in minuut drie tegen de touwen trappen. En zo moest Genk alweer heel snel achtervolgen. De Limburgers lijken hun lesje maar niet te leren.

Na de blitzstart zakte Gent wat terug en slaagde Genk erin enkele kansen bijeen te voetballen. Maar Thomas Kaminski keepte sterk en stond pal op een kopbal van Samatta en een prima schot van Hrosovsky. De bezoekers zelf kwamen dicht bij de 0-2 na een flinke blunder van doelman Coucke in duel met Depoitre.

De Genkspelers moesten onder een fluitconcert naar de kleedkamer en toen De Buffalo’s ook na rust na twee minuten scoorden, werd dat er natuurlijk niet beter op. Wel een mooie Gentse aanval waarbij Yaremchuk David vrijspeelde en die werkte beheerst af. (0-2)

Over het vervolg van de tweede helft kunnen we heel kort zijn om de simpele reden dat die bijzonder weinig om het lijf had. Dewaest liep de doorgebroken Yaremchuk nog omver en David trapte maar net over. Zelf slaagde Genk er niet in om Kaminski nog echt te bedreigen.

AA Gent klimt dankzij deze zege (voorlopig) over Standard naar de tweede plaats en nadert tot op 5 punten van leider Club Brugge. Racing Genk zakt verder weg in de rangschikking en opnieuw lijkt het seizoen na het kampioenenjaar uit te zullen draaien op een teleurstelling. Mazzu krijgt de trein niet op de rails, zijn positie zal onderwerp van gespek vormen in de bestuurskamer.