Antwerp - KV Mechelen

Mirallas van kop van jut tegen Gent naar held tegen KV Mechelen
Johan Walckiers Hannes Van Gael
Johan Walckiers en Hannes Van Gael vanuit Antwerpen
| 0 reacties

Antwerp won in eigen huis van KV Mechelen

Mirallas van kop van jut tegen Gent naar held tegen KV Mechelen
Foto: © photonews

Voor onwaarschijnlijke verhaallijnen moet je tegenwoordig op de Bosuil zijn. Mooier kan je ze toch niet bedenken? Vorig weekend stapte Kevin Mirallas nog boos naar de kleedkamer na een discussie met coach Laszlo Bölöni. Vrijdag scoorde hij de enige treffer in Antwerp-KVM.

Eigenlijk waren onze verwachtingen voor de match vrij groot. Zo'n Antwerpse derby tussen twee ploegen in de top zes... Dat moest toch leuk worden? Blijkbaar hadden die jongens op het veld het niet zo begrepen. Nochtans kregen ze beiden de wortel van een vrij weekend voorgehangen.

Van Damme lam gelegd

Antwerp had wel de beste kansen en het betere van het spel. Als Thoelen geen superreflex uit zijn mouwen had geschud op een kopbal van Mbokani had het misschien een andere match kunnen worden. The Great Old domineerde duidelijk, zonder echter een rist kansen af te dwingen. Mechelen van zijn kant geraakte het eerste half uur niet eens in de grote carré van Bolat. Leg Van Damme lam en je bent al een heel eind weg om heel KV plat te leggen.

Er was echt een genster nodig, een vonk die de wedstrijd zou doen ontvlammen. Dan kijk je meestal naar Lamkel Ze, maar die zat gewoon op de bank en dissident Mirallas nam zijn plaats in. Nu is Mirallas wel een goeie voetballer, maar wat de negen jaar jongere Kameroener kan, is niet meer voor hem weggelegd. Die combinatie van snelheid, kracht en techniek is wat afgebot, zeker als flankspeler.

Lamkel to the rescue

Hebt u Lamkel Ze al ooit een onzichtbare match zien spelen? Wel... Antwerp kreeg een unieke kans op de voorsprong net voor rust. VAR-momentje nadat Peyre de bal met de hand had aangeraakt. Volgens de regels duidelijke penalty. Refaelov ging persoonlijk aan Mbokani zeggen dat hij mocht trappen en... Dieu schoot onnoemelijk zacht binnen het bereik van Thoelen. Bölöni hoofdschuddend naar binnen...

Een kwartier ver in de tweede helft was de Roemeen het beu. Hij had met een dwingende beweging zelf al Lamkel Ze naar de opwarming gestuurd en even later mocht hij ook invallen voor Refaelov. Daar was de genster. Mirallas mocht centraal gaan spelen en dat beviel hem blijkbaar een pak beter.

KV Mechelen speculeerde op een 0-0 en hoopte dat er meer uit de kast viel. Bijna gebeurde dat ook na een goeie actie van Togui. Maar dan was daar Mirallas, eindelijk... Goeie infiltratie en dito schot en Antwerp op 1-0. Met opengesperde armen ging hij vieren. Een hele week negatief in de pers omwille van zijn actie tegen Gent en dan dit... Revanche kan zoet smaken.

Bölöni zit nu echt weer strak in het zadel. En ja, KV Mechelen... Vrancken gaat echt iets anders moeten gaan bedenken, want de meeste tegenstanders weten nu waar de zwakke punten van zijn elftal liggen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws