Charleroi - Waasland-Beveren

Charleroi op een gedeelde tweede plaats na vlotte overwinning tegen Waasland-Beveren
Nils Wens
| 0 reacties

Charleroi kende geen problemen met Waasland-Beveren

Charleroi op een gedeelde tweede plaats na vlotte overwinning tegen Waasland-Beveren
Foto: © photonews

Charleroi heeft deze avond een makkelijke overwinning geboekt tegen Waasland-Beveren. Het werd 2-0 na twee doelpunten van Rezaei. Door deze overwinning komt Charleroi op een gedeelde tweede plaats. Waasland-Beveren blijft voorlaatste.

Beide ploegen begonnen zeer afwachtend aan de partij, maar de eerste kans was wel voor de bezoekers. Charleroi kreeg een hoekschop niet weg en daardoor kon Tshibola uithalen, maar zijn schot ging over.

Daarna nam de thuisploeg over. Ze waren vooral gevaarlijk via de rechterflank. Fall had een paar goede voorzetten in huis, maar zowel Rezaei als Gholizadeh konden er net niet bij. Aan de overkant kreeg Vukotic nog een mooie kans, maar zijn streep ging over.

Rezaei

Na een half uur kon Charleroi de score openen. Gholizadeh haalde van ver uit en Pirard had heel veel moeite met deze bal. Hij kon de bal niet klemmen en Rezaei stond op de juiste plaats om de rebound binnen te trappen: 1-0.

Ook daarna bleef Charleroi de betere ploeg. Bruno had een heerlijke actie in huis, maar zijn plaatsbal ging net naast. Waasland-Beveren kwam ook nog even piepen via Din Sula, maar het was niet goed genoeg bij de bezoekers.

Het ging van kwaad naar erger bij Waasland-Beveren, want net voor de rust kon Rezaei zijn tweede van de avond binnenduwen na een goede actie van Fall. 2-0 was meteen ook de ruststand.

Tweede helft

Het begin van de tweede helft was een maat voor niets. Charleroi was duidelijk tevreden met de 2-0 voorsprong en Waasland-Beveren kon er niet veel tegenover zetten. Penneteau had een zeer rustige avond.

Met nog een half uur te gaan ging Charleroi op zoek naar een derde treffer. Rezaei en Fall kwamen er dichtbij, maar Pirard stond telkens in de weg. Waasland-Beveren kreeg uit het niets ook een mooie kans, maar Verreth trapte tegen de paal. Ook Durmishaj trapte in het slot nog tegen de paal. 

Doelpunten kregen we echter niet meer te zien. Door deze 2-0 overwinning staat Charleroi op een knappe tweede plaats in het klassement. Waasland-Beveren blijft voorlaatste en zal de komende weken uit een ander vaatje moeten tappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws