Club Brugge morst met kansen, maar houdt drie punten thuis tegen mak Moeskroen
Simon Wauters
| 181 reacties

Club Brugge won met 1-0 van Moeskroen

Club Brugge heeft zaterdagavond met het kleinste verschil gewonnen van Moeskroen. Vanaken scoorde het enige doelpunt uit de partij.

Clement voerde aardig wat wissels door in vergelijking met de wedstrijd tegen Galatasaray. Vormer kwam zoals verwacht opnieuw in de ploeg, maar het was Rits en niet Balanta die uit de ploeg verdween voor de Nederlander. Verder kreeg Sobol de voorkeur op Ricca, Okereke op Openda en Schrijvers op Dennis.

De openingsfase was niet echt hoogstaand. Maar na achttien minuten klom de thuisploeg wel op voorsprong. Vanaken kopte een voorzet van Schrijvers tegen de netten. 1-0.

Op het half uur had blauw-zwart de score altijd moeten verdubbelen. Schrijvers en Okereke konden alleen op Vasic af. De pass van Schrijvers was onnodig hard, Okereke trapte wild over. Bovendien had de grensrechter buitenspel gezien. Een fase voor de VAR als de bal was binnengegaan.

Op slag van rust leek die 2-0 er dan toch te komen. Vormer ging neer net binnen de zestien, strafschop. Zonder Diagne in de ploeg mag Vanaken de strafschoppen zetten bij Club Brugge. Vasic stopte zijn elfmeter echter. 1-0 aan de rust.

Het vierde kwartier was helemaal voor Club Brugge, maar mirakels moest Vasic niet verrichten. Nadien verwaterde de partij. Moeskroen slaagde er niet in om Mignolet te bedreigen, maar met 1-0 op het bord bleef het gevaarlijk voor de thuisploeg.

Club Brugge kreeg in de slotfase nog een paar kansjes om de score te verdubbelen, maar de bal wou er niet meer in. 1-0 was zo de eindstand. Een schoonheidsprijs verdiende deze wedstrijd niet, maar de drie punten tellen daardoor niet minder mee.