KV Kortrijk - KAA Gent

Zelfs roteren is geen probleem: Gent makkelijk voorbij zwak Kortrijk naar derde plaats

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk
| 0 reacties
Zelfs roteren is geen probleem: Gent makkelijk voorbij zwak Kortrijk naar derde plaats
Foto: © photonews

KV Kortrijk heeft tegen AA Gent de wet van de sterkste moeten ondergaan. Met vijf nieuwe namen tussen de lijnen waren de Buffalo's heer en meester. Bezus en Kvilitaia speelden een hoofdrol, Gent is in de breedte een team om rekening mee te gaan houden.

  • Vijf nieuwkomers bij AA Gent
  • Snelle voorsprong via Bezus
  • Kortrijk onmachtig, 0-2 na strafschop met dank aan VAR
  • Buffalo's opnieuw derde, Kortrijk opnieuw naar af

KV Kortrijk had na de puntendeling op Anderlecht een beetje vertrouwen getankt en dus had Yves Vanderhaeghe weinig redenen tot wisselen aan zijn basiself, al recupereerde hij wel Kagelmacher. Selemani - eindelijk speelgerechtigd - mocht op het uur invallen en zo zijn eerste minuten maken voor De Kerels.

Roteren

Jess Thorup was na de kwalificatie voor de Europese lente klaar om - met oog op het bekeravontuur tijdens de midweek ook - te roteren. Asare, Castro-Montes, Bezoes, Dejaegere en Kvilitaia kregen allen hun kans tussen de lijnen.

Gent had met Club Brugge, Standard, Charleroi en Antwerp alle concurrenten bovenin zien winnen en had dus in Kortrijk eigenlijk ook geen andere keuze dan de drie punten mee naar de Arteveldestad te gaan nemen. 

De Buffalo's namen het heft meteen in handen en na een dik kwartier voetballen leverde dat via een ferme inspanning van Bezus ook de 0-1 op. Kortrijk raakte in het eerste halfuur nooit uit de ontknelling, de paar kleine kansjes vanop lange ballen maakten bitter weinig indruk op Kaminski & co.

Na de pauze zorgen Ocansey en Kagelmacher voor gevaar, maar Gent veroerde geen krimp en op aangeven van de VAR kwam er vervolgens op het uur een strafschop voor de bezoekers, na een fout van Kovacevic op Kvilitaia.

Makkelijke overwinning

Vadis Odjidja twijfelde niet vanop de stip en verdubbelde de voorsprong, waardoor de boeken voor de thuisploeg eigenlijk dicht waren. Het probeerde de bakens nog wel te verzetten, maar toonde voorin met Mboyo & co vooral onmacht. 

De punten gingen dus mee naar Gent, dat zo opnieuw naar de derde plaats in de stand wipte en blijft meespelen in de debatten bovenaan. Kortrijk moet nu Oostende naast zich dulden op plek 13, maar heeft nog steeds zeven punten meer dan hekkensluiter Cercle Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws