KAA Gent - Waasland-Beveren

Echt efficiënt was het nog niet, maar dartelend Gent lijkt eindelijk vertrokken na sterke overwinning tegen Waasland-Beveren
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Gent
| 330 reacties
Echt efficiënt was het nog niet, maar dartelend Gent lijkt eindelijk vertrokken na sterke overwinning tegen Waasland-Beveren
Foto: © photonews

AA Gent heeft de wind eindelijk wat in de zeilen, zo lijkt het wel. Na de zege tegen Standard werd nu ook Waasland-Beveren zonder punten huiswaarts gestuurd. Yaremchuk leukte zijn jubileum op, al mag het wel nog steeds wat efficiënter.

AA Gent won afgelopen zondag van Standard voor het eerst onder Hein Vanhaezebrouck. Het wilde die lijn doortrekken tegen Waasland-Beveren, dat met 13 op 15 heel wat vertrouwen had getankt de voorbije weken en met winst over de Buffalo's kon springen.

Buffalo baas

Zowel Hein Vanhaezebrouck als Nicky Hayen hadden weinig redenen tot wisselen in de basiself en deden dat dan ook niet. En dat leverde meteen toch wel wat vuurwerk op. Gent domineerde, maar had na tien minuten ook wat meeval dat een balverlies achterin niet werd afgestraft: Heymans tegen de lat.

#GNTWBE
© photonews
#GNTWBE
© photonews

De Buffalo's zelf hadden genoeg kansen om er minstens drie te maken in de eerste helft. Yaremchuk en Odjidja zagen enkele pogingen gestopt door Jackers, terwijl Bukari de twee grootste kansen de nek omwrong. Gelukkig voor Gent stond het vizier van Castro-Montes wél goed afgesteld: 1-0 bij de koffie, al bij al verdiend.

Yaremchuk leukt jubileum op

Na de pauze leek Waasland-Beveren even wat agressiever uit de kleedkamers te zijn gekomen, maar de ambities werden snel in de kiem gesmoord door de 2-0. Bukari werd gelanceerd en gaf net op tijd af aan Yaremchuk, die in zijn 100e wedstrijd een van zijn makkelijkste doelpunten zo kon binnenschuiven.

#GNTWBE
© photonews
#GNTWBE
© photonews

Het moet gezegd: Bukari bewees - ondanks de late 3-0 van hem - opnieuw geen pure afwerker te zijn, maar met zijn dribbels en vooral zijn snelheid is hij wel een nuttige speler. Als de efficiëntie van de Buffalo's in het algemeen nog wat hoger raakt, dan zit er wel degelijk muziek in dit Gent.

Waasland-Beveren probeerde wel, maar kwam zelden in de buurt van Bolat - Heymans miste de beste kans wel oog in oog met bolat. Verder moesten De Leeuwen de wet van de sterkste ondergaan. Na vijf wedstrijden zonder nederlaag komt er zo een einde aan een unieke reeks, Gent tankt vertrouwen met oog op de topper op Jan Breydel zondag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws