KAA Gent - Zulte Waregem

Fort Ghelamco: KAA Gent walst nu ook over Zulte Waregem naar tweede plaats in de stand

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Gent
| 0 reacties
Fort Ghelamco: KAA Gent walst nu ook over Zulte Waregem naar tweede plaats in de stand
Foto: © photonews

KAA Gent heeft in eigen huis een al bij al makkelijke zege weten te boeken tegen Zulte Waregem. Door die overwinning komt het opnieuw voorlopig op plek twee in het klassement. Chakvetadze maakte na acht maanden zijn rentree.

Na het bekeravontuur was het opnieuw alle hens aan dek in de competitie. KAA Gent kon met een overwinning een goede zaak doen om bovenin helemaal te blijven meedraaien, terwijl Essevee tot op een punt van de Buffalo's kon naderen.

Snelle voorsprong

Weinig redenen tot wisselen bij de beide oefenmeesters, die de voorbije competitiematchen indruk maakten. Thorup moest wel Jonathan David missen - hij is vanwege het overlijden van zijn moeder naar Canada vertrokken. Owusu was dan opnieuw terug, hij verving Verstraete. Bij de bezoekers kwam Oberlin de geblesseerde Govea vervangen.

Francky Dury had een plan om Gent op te vangne en wilde dat overduidelijk doen met hoge druk. Jammer genoeg voor Zulte Waregem hadden Vadis Odjidja & co opnieuw een begenadigde dag in het neerleggen van penseeltrekken en doorsteekpassjes en was de verdediging van Essevee daar te weinig op voorzien.

Na twee minuten was het bovendien al 1-0 geworden, na een wel erg droge knal van Bezus waarbij Bossut aan de grond genageld stond. Yaremchuk scoorde daarna liefst drie goals in de eerste helft, al werd hij eerst nog twee keer afgevlagd voor buitenspel.

Makkelijke zege

Bij een van die fasen was het wel héél erg nipt en eigenlijk niet echt waarneembaar met het blote oog, maar de VAR besliste: geen doelpunt. Derde keer goede keer, en hoe: Vadis met de voorbereiding, Yaremchuk met de prima afwerking.

Match zo nog voor de rust gespeeld, al probeerde Zulte Waregem het wel en kwam het in de tweede helft door onder meer de inbreng van Saido Berahino - eindelijk terug na zes weken blessureleed - nog wel een paar keer in de buurt van Kaminski. Aan de overkant maakte Chakvetadze na acht maanden zijn rentree, tot groot jolijt van de fans.

Hij kreeg net als Yaremchuk en de ingevallen Mbayo nog genoeg kansen op de 3-0, maar die viel uiteindelijk niet. 25 op 27 is wel het bilan van de Buffalo's in de Ghelamco Arena wat de Jupiler Pro League betreft, het team staat ook opnieuw tweede in de stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws