Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Guldensporenstadion
Standard kan niet terugkomen na vroege achterstand en verliest in Kortrijk

Standard blijft achter met 4 op 18 na gelijkspel in Kortrijk

Standard Luik is er niet in geslaagd om na 5 wedstrijden opnieuw aan te knopen met de zege. In Kortrijk kwamen de Rouches al snel op achterstand en ze slaagden er niet in om hun wil op te leggen.

Kortrijk meteen op rozen

De wedstrijd was nog geen 3 minuten ver en het stond al 1-0 voor Kortrijk. Gilles Dewaele reageerde het snelste wanneer Bodart een schot van De Sart uit zijn doel pareerde. Er werd gevlagd voor buitenspel maar de VAR bekeek de beelden nog eens en het bleek al snel dat er helemaal geen sprake was van buitenspel voor Dewaele.

Driedubbele kans Standard

Standard had het moeilijk in de openingsfase maar kwam na een kwartier toch beter in de wedstrijd. Eerst met afstandsschoten maar daarne een driedubbele kans voor Amallah, Raskin en Balikwisha maar Ilic en de paal hielden Kortrijk recht.

Toch 2-0 en geen 1-1

Maar toch is het opnieuw Kortrijk dat kon scoren 5 minuten voor de rust. Bokadi verloor de bal en uiteindelijk moest Standard een corner toestaan uit de counter. Die corner kon Makarenko vrijstaand inkoppen. Enkele minuten eerder waren ze bij Standard al gewaarschuwd want toen kon Makarenko ook al vrij koppen.

Carcela en Lestienne moeten voor ommekeer zorgen

Maxime Lestienne mocht meteen na de rust invallen van coach Montanier. Op het uur kwam ook Mehdi Carcela erin. Maar echte verandering in het spel van Standard kwam er niet, op een goede kopkans van Avenatti na.

Ei zo na stond het zelfs 3-0 maar eerst Bodart en daarna de buitenspelregel houden Gueye van een doelpunt.

Het is uiteindelijk Maxime Lestienne die voor de aansluitingstreffer zorgde. Een voorzet van Balikwisha werd eenvoudig binnen gekopt.

Slotoffensief?

Vanderhaeghe zette Van Der Bruggen op het middenveld en haalde aanvaller Gueye eraf om de aankomende storm van Standard weerstand te kunnen bieden. Maar tot grote kansen kwamen De Rouches niet meer op een kopbal van Oularé in de 97e minuut na.

Standard lijkt zo in vrije val te zijn met een 4 op 18. De laatste overwinning van De Rouches is geleden van 1 november. KV Kortrijk verloor afgelopen weekend nog met 0-3 van OHL maar kan tegen Standard wel met de overwinning gaan lopen in eigen huis.