Sint-Truiden - Club Brugge

Club Brugge moet er hard voor werken, maar haalt toch een belangrijke zege binnen op het veld van STVV
Arjen T'Sjoen
| 341 reacties

Club Brugge haalt een belangrijke zege binnen op het veld van STVV

Club Brugge moet er hard voor werken, maar haalt toch een belangrijke zege binnen op het veld van STVV
Foto: © photonews

Club Brugge heeft opnieuw een belangrijke zege geboekt. Blauw-zwart had het heel lang moeilijk met STVV, maar verdediger Ricca schonk hen met een rake kopbal alsnog de volle buit.

Philippe Clement besloot om David Okereke ondanks de vroege wissel in de beker- opnieuw een kans te geven in de basis. Fede Ricca begon achterin in de basis naast Brandon Mechelen. Bij STVV een eerste basisplaats in de competitie voor de jonge Amerikaan Chris Durkin. Voorin moest het duo Suzuki-Boli opnieuw voor gevaar zorgen.

Club begon uitstekend aan de wedstrijd met een monopolie over de bal. Diatta schoot na een kleine tien minuten op de paal en Okereke en Vanaken konden hun voet niet tegen een scherpe voorzet van Diatta zetten. Aan de overkant was het wel meteen prijs: Boli werkte een vrije trap in twee tijden voorbij Mignolet in doel.

Ricca maakt foutje goed

Club was toch wat aangedaan door die verrassende achterstand en combineerde minder vlot. Net voor de pauze was daar dan toch de gelijkmaker. Mata zette uitstekend voor en Balanta kopte de bal voorbij Schmidt in doel. Na de rust kregen we een veel scherper en offensiever Sint-Truiden te zien. Een schot van Boli verdween in de armen van Mignolet en een kopbal van Suzuki ging centimeters naast.

Aan de overkant leek Club wel op voorsprong te komen. Balanta werkte via de borst een hoekschop van Vormer in doel, maar Ricca beging net voor het doelpunt een overtreding op Durkin. De VAR kwam tussen en scheidsrechter Lothar D’Hondt keurde het doelpunt af. Vijf minuten voor tijd maakte Fede Ricca dat foutje goed. De verdediger kopte dit keer een hoekschop van Vormer zelf binnen.

STVV kon niks meer terug doen en gaf zo in het slot van de wedstrijd een kostbaar punt uit handen. Club blijft winnen en behoudt een comfortabele voorsprong in het klassement op Standard, AA Gent en Antwerp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws