Waasland-Beveren - Antwerp

'Deejay' Lamkel Zé dirigeert Antwerp naar de zege op bezoek bij een zwak Waasland-Beveren
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Antwerp wint op bezoek bij Waasland-Beveren na goals van Lamkel Zé (2), Mbokani en Gano

'Deejay' Lamkel Zé dirigeert Antwerp naar de zege op bezoek bij een zwak Waasland-Beveren

Antwerp kende geen moeilijke avond op bezoek bij Waasland-Beveren. De match had voor de rust al beslist kunnen zijn, maar Lamkel Zé en Mbokani deden na de pauze pas de boeken toe. 0-4 na een zwakke vertoning van de thuisploeg. Gano pikte ook nog een goaltje mee tegen zijn ex-club.

Laszlo Bölöni gunde enkele van zijn basisspelers rust tijdens de 1/8 finale van de Croky Cup  en recupereerde Arslanagic voor de match op Waasland-Beveren. Mirallas moest opnieuw op de bank plaatsnemen, waardoor Lamkel Zé, Rodrigues en Refaelov in steun van Mbokani speelden. Arnauld Mercier kon weer een beroep doen op zijn Japanse draaischijf Kobayashi en koos met Durmishaj weer voor een andere centrumspits.

Na twee prikjes van de thuisploeg was het Alexis De Sart die als eerste kon dragen. Kón, want hij liet de bal onder zijn voet glippen, anders stond hij oog in oog met Pirard. Geen twaalfde goal in de JPL voor De Sart en zelfs geen eerste schot tussen de palen van de partij. Daarop was het wachten tot in de twintigste minuut, maar het was wel meteen raak. Een lage, harde voorzet van Mbokani ging voorbij alles en iedereen, maar niet voorbij Lamkel Zé. Die tikte met buitenkant rechts binnen.

Assist nummer zes voor de Congolees en het vijfde competitiedoelpunt van de Kameroener.Na een 10 op 12 tegen Club Brugge, Gent (uit en thuis) en KV Mechelen en de bekerzege tegen KRC Genk stond de Great Old nog eens tegenover een ploeg uit de lagere regionen en daarin liep het dit seizoen toch al enkele keren mis, ook na een voorsprong. Ditmaal wou het niet in dezelfde val lopen.

Pirard onderscheidt zich

Maar dat was zonder Pirard gerekend. De doublure van Jackers hield zijn ploeg met een schitterende dubbele save in de match: eerst op Refaelov en daarna met een voetveeg op De Sart. Op slag van rust zag hij hoe een schot van de Israëliër maar net naast ging. Antwerp ging wel voor de dubbele voorsprong, maar dat lukte niet voor het rustsignaal.

Waasland-Beveren had amper iets klaargespeeld, maar stond wel slechts een goal in het krijt. Alles was dus nog mogelijk voor de thuisploeg, tot 'LZ7' er zich weer mee ging moeien. Bij de eerste counter werd hij nog afgeblokt door Wiegel, maar bij zijn tweede rush op links ging de bal wel binnen. Pirard bracht nog redding, maar op de re-bound van de Kameroener had hij geen verhaal.

Mercier bracht vervolgens twee verse spitsen in de strijd: Stefan Milosevic en Olivier Dhauholou, samen goed voor... nul competitiegoals. Laatstgenoemde, een huurling van Anderlecht, maakte zelfs zijn debuut voor de Leeuwen van het Waasland. 

Geen hattrick voor Lamkel Zé

De druk van de thuisploeg nam dan wel wat toe, maar het was allemaal te weinig wat ze brachten. Bolat hield dit seizoen nog maar een keer zijn netten schoon, maar in de Freethiel had hij dat ook met een hand op de rug gebonden kunnen doen. 

In de slotfase kon Lamkel Zé zijn hattrick nog vervolledigen vanop de stip, maar Mbokani stond hoger op het lijstje. Hij faalde niet. Invaller Gano pikte ook nog zijn goaltje mee in de blessuretijd: 0-4 en dat was een correcte weergave van de match. Waasland-Beveren speelde nagenoeg niets klaar. Als Cercle Brugge zaterdag de volle buit pakt tegen Genk wordt W-B mee laatste. Antwerp wordt (voor even) tweede met 34 punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws