Charleroi houdt de punten thuis na makkelijke avond tegen kansloos Cercle
Arjen T'Sjoen
| 5 reacties

Charleroi houdt de punten thuis na makkelijke avond tegen Cercle

Sporting Charleroi heeft er opnieuw drie belangrijke punten bij. De Carolo's hadden aan een doelpunt voor en twee na de pauze genoeg om de punten thuis te houden. Gholizadeh was de bepalende speler met een doelpunt en een assist.

Karim Belhocine besloot om David Henen een kans in de basis te geven waardoor Mamadou Fall op de bank zat. Verder koos hij voor de vertrouwde namen die ook de voorbije weken speelden. Cercle Brugge raakte vorige week tegen Racing Genk zijn doelman Guillaume Hubert kwijt. De Tunesische international Mouez Hassen kreeg zijn eerste kans in de basis. Lassana Coulibaly was er na weken blessureleed ook weer bij.

Het was Sporting Charleroi dat beter begon en net na de openingsminuut trapte David Henen al recht op Hassen. Even later kwam de thuisploeg ook op voorsprong. Dekuyper liet zich ringeloren op de achterlijn door Gholizadeh en Bruno trapte de voorzet eenvoudig binnen. Twee minuten later was er een hele goede Hassen nodig om Gholizadeh van de 2-0 te houden.

Storck grijpt in

Cercle kreeg voorin geen poot aan de grond en Bernd Storck besloot om in te grijpen. Calvin Dekuyper moest plaats ruimen voor Lyle Foster. Een minuut voor de rust was er dan ook de eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Thibo Somers trapte uit een scherpe hoek op Penneteau, Hazard en Foster konden in de herneming ook niet afwerken. Rusten deden we met een 1-0 tussenstand op het scorebord.

Cercle begon met goede moed aan de tweede helft, maar lang duurde dat allemaal niet. Morioka stuurde Gholizadeh heerlijk weg en die trapte de bal voorbij een kansloze Hassen in doel. Aan de overkant ging de bal er dan net niet in. Peeters trapte uitstekend op doel, maar zag zijn poging uiteenspatten op de binnenkant van de paal. Even later trapte Peeters nog eens op de paal, maar dit keer op de buitenkant vanuit een erg scherpe hoek.

Charleroi tikt het rustig uit, Fall doet er nog eentje bij

Hoewel Alimami Gory redelijk goed inviel kreeg Cercle niet echt een poot aan de grond. Charleroi hield de bal goed in de ploeg en tikte eigenlijk de laatste twintig minuten de wedstrijd rustig uit. In de slotminuut maakte Fall er nog 3-0 van. De invaller was net sneller dan Cercle-doelman Mouez Hassen en tikte de bal in het lege doel.

De Carolo's springen zo voorlopig naar een gedeelde derde plaats in de stand en hebben ook nog een inhaalwedstrijd te goed. Cercle blijft onderin hangen en mag blij zijn dat ook Waasland-Beveren geen punten kon pakken tegen Racing Genk.