Stadion: Guldensporenstadion

Moeskroen profiteert van vele missers en pakt de volle buit bij streekgenoot

Arjen T'Sjoen
| 40 reacties

Vrijdagavond openden KV Kortrijk en Moeskroen de negentiende speeldag. De thuisploeg was eigenlijk de volledige wedstrijd de bovenliggende partij, maar kon de kansen niet afwerken. Moeskroen deed dat wel en ging met de volle buit lopen.

Beide coaches moesten noodgedwongen enkele wissels doorvoeren. Yves Vanderhaeghe kon niet rekenen op de geblesseerde Christophe Lepoint en Faïz Selemani waardoor Hannes Van der Bruggen nog eens aan de aftrap kwam. Moeskroen deed het zonder Dimitri Mohamed, Joan Campins mocht starten.

KV Kortrijk begon op een slecht veld veel beter aan de wedstrijd en zette Moeskroen meteen stevig onder druk. De Sart mikte al in de openingsminuut in het zijnet en de doorgebroken Mboyo kon Vasic enkele minuten later ook niet verschalken. Na iets meer dan een half uur voetballen was het dan toch raak voor de thuisploeg. De Sart zette uitstekend voor en Van der Bruggen tikte de bal tot bij de vrijstaande Mboyo die eenvoudig afwerkte. Kortrijk bleef beter en liet net voor de rust na om op 2-0 te komen. Stojanovic trapte nog eens uit een scherpe hoek op Vasic.

Moeskroen erop en erover

De rust had Moeskroen duidelijk deugd gedaan. De eerste de beste hoekschop werd meteen door Fabrice Olinga in doel gekopt. Een serieuze dekkingsfout bij de thuisploeg die wel meteen daarna weer op voorsprong kon komen. De Sart bracht opnieuw een bal uitstekend voor doel, maar Tuta kon een inschattingsfoutje van een sterk spelende Vasic niet afstraffen.

De Kerels bleven vol voor het offensief gaan en met de ingevallen Ezekiel kwamen ze ook heel erg dichtbij. De Sart bracht de bal voor doel en Ezekiel kopte recht op Vasic. De druk nam toe, maar het was aan de overkant dat het doelpunt viel. Van der Bruggen haalde Olinga neer in het strafschopgebied en leek daar eventjes mee weg te komen tot de VAR tussen kwam. Scheidsrechter Dierick ging de beelden gaan bekijken en legde de bal op de stip. Sluipschutter Perica liet die kans niet onbenut en trapte Moeskroen op voorsprong.

Moeskroen krijgt met deze zege zowaar de top zes opnieuw in het vizier. Kortrijk blijft onderin op plek 13 hangen en kan KV Oostende, Waasland-Beveren en Cercle Brugge dit weekend zien naderen.