Datum: 14/12/2019 20:00
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Regenboogstadion

Mooie avond, mooie doelpunten: Zulte Waregem heeft geen kind aan zwakke Kanaries

Zulte Waregem heeft al bij al makkelijk de punten weten thuis te houden tegen STVV. Met enkele wondermooie doelpunten heeft het zich tegen een noodploeg weer wat steviger in de top-6 weten te forceren.

Zulte Waregem verloor vorige week op bezoek bij KAA Gent en wilde graag opnieuw aanpikken met de overwinning om zo te blijven dromen van play-off 1. Francky Dury posteerde Saido Berahino voor het eerst opnieuw aan de aftrap sinds zijn blessure.

Snelle voorsprong

Bij de bezoekers was het behelpen: de blessureboeg is er enkel maar groter geworden, met nu al zeven gekwetsten. Ook Boli is er bijvoorbeeld niet bij door een hamstringblessure en dus moest coach Hayen het doen met wat hij ter beschikking had.

Tegen een sterk spelend Zulte Waregem was het voor STVV echter geen makkelijke avond. Al na vijf minuten kon Berahino een leuke doorsteekbal van Marcq op mooie wijze voorbij Schmidt trappen, meteen goed voor de 1-0.

Essevee drukte door, maar vergat een aantal keer de verlossende 2-0 te maken en bracht zichzelf met een moment van onoplettendheid in de problemen: De Bruyn profiteerde na een lekkere doorsteekpass van Botaka met de gelijkmaker.

Wondermooie goals

De mooiste goals moesten toen echter nog komen. Met dank aan Omar Govea, die voor de rust met een enig mooie vrije trap in de winkelhaak uitpakte en na de rust nog eens een bal snoeihard in de bovenhoek ramde: 3-1 en de thuisploeg op rozen.

Na tien minuten tweede helft was de match helemaal gespeeld: De fauw trapte een strafschop na een fout op Larin staalhard in de winkelhaak, een tik waarvan de bezoekers niet meer konden herstellen. Het ontbrak hen aan daadkracht om nog iets in de pap te brokkelen hebben, Essevee staat voorlopig wat steviger in de top-6. In de slotminuut kon Sissako de pil nog wat bitterder maken: 5-1.