Club Brugge - Sint-Truiden

Vroeg kampioenenniveau? Club Brugge pakt uit met wonderbaarlijke demonstratie tegen zwak STVV

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 0 reacties
Vroeg kampioenenniveau? Club Brugge pakt uit met wonderbaarlijke demonstratie tegen zwak STVV
Foto: © photonews

Club Brugge heeft in zijn eerste thuiswedstrijd in de Jupiler Pro League meer dan een beetje indruk gemaakt. Het had geen kind aan de Kanaries uit Sint-Truiden en wist zo vertrouwen te tanken voor het treffen met Dynamo Kiev.

  • Club Brugge op zoek naar vertrouwen richting dinsdag
  • Okereke (2x) en Vanaken zorgen na halfuur al voor overbodige wedstrijd
  • Debutant Tau, Dennis en Schrijvers doen de score oplopen
  • Erg ruime zege, Club met 6 op 6 naar de leidersplaats in JPL

Philippe Clement zag deze week Danjuma vertrekken naar Engeland, maar hij kreeg Percy Tau ter beschikking in de plaats en dropte hem meteen in de basis. Brandon Mechele werd nog gespaard voor dinsdag, geen verrassingen verder in de basiself van blauw-zwart.

Wesley al vergeten? Okereke weet goal staan

Bij de bezoekers mocht Daniel Schmidt onder de lat plaatsnemen ten koste van Kenny Steppe, maar de nieuwbakken doelman zal zich van zijn debuut in België vermoedelijk iets anders voorgesteld hebben dan wat hij 90 minuten lang moest ondergaan.

De Kanaries hadden de intentie om met een goede organisatie en dito blok de Bruggelingen proberen af te houden, maar langer dan een kwartier hielden ze dat uiteindelijk niet vol. Binnen de vijf minuten omzeilde Okereke de buitenspelval twee keer en zo zette hij zijn team op rozen.

Lange avond voor Kanaries

Ook Hans Vanaken wist al zijn derde van het seizoen te maken, nadat hij op het halfuur een vrije trap van Vormer staalhard tegen de touwen kopte. En nog voor de koffie leukte ook Percy Tau zijn debuut op met een enig mooi lobje over de bezoekende goalie: 4-0 bij de rust.

Het werd zo een enorm lange vrijdagavond voor STVV, want ook na de pauze maakte Club Brugge de bal vaak ongrijpbaar, zelfs nadat Okereke en Dennis werden vervangen - sparen voor dinsdag tegen Dynamo Kiev? 

Die laatste had vlak voor zijn wissel overigens wel de forfaitcijfers op het bord gebracht met een intikker na alweer een leuke combinatie van blauw-zwart. De aanvalslinie werd helemaal vernieuwd en ook de ingevallen Schrijvers mocht nog moederziel alleen zijn doelpuntje meepikken.

Een ware demonstratie werd het zo, want de bezoekers kwamen nooit verder dan een paar schuchtere pogingen met De Bruyn & co. Klein minpuntje? Openda kreeg in het slot op aangeven van de VAR nog rood voor een overtreding op Asamoah. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws