Sint-Truiden graait na vermakelijke derby een punt mee in Genk, dat maar liefst vier (!) keer het doelhout treft
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Genk

KRC Genk - STVV: 1 - 1

KRC Genk en STVV hebben de punten gedeeld in een amusant burenduel. Een resultaat waar vooral de bezoekers uit het Haspengouw tevreden mee konden zijn. De thuisploeg morste met de kansen en liet het doelhout maar liefst vier keer beven.

De wedstrijd was amper 5 minuten ver, toen Wim Smet al moest ingrijpen. De arbiter legde het duel stil na onrust in het bezoekersvak. (Daar leest u HIER meer over)

Genk tankte de voorbije weken vertrouwen en nam een flitsende start. Ruslan Malinovskyi kon net niet afdrukken in de zestien. Ally Samatta verloor te veel tijd om af te drukken.

Twee snedige uitbraken van STVV

Ook de bezoekers uit het Haspengouw deden goed mee. Jordan Botaka verliet zijn rechtsbackpositie en ging zijn kans. Het schot zoefde langs de verkeerde kant van de paal.

Yohan Boli kreeg nog een betere mogelijkheid voorgeschoteld. Na een knappe opening van Roman Bezus besloot hij op Danny Vukovic. Het vizier van de Ivoriaan staat nog niet op scherp, zo konden we vorige week tegen Cercle Brugge al waarnemen.

Twee keer op de lat

De blauwhemden dreigden vooral vanop afstand, en daar is Malinovskyi natuurlijk een krak in. De Oekraïner poeierde een vrijschop op de dwarsligger. Een vrije trap die daarop volgde, ging rakelings naast. Een boeiende eerste periode leverde uiteindelijk geen goals op.

De tweede periode was amper 5 minuten ver, toen ook Alejandro Pozuelo vol de lat trof. Oog in oog met Kenny Steppe mikte hij het leer te hoog.

Twee goals snel na elkaar

De thuisploeg voerde de druk op, en bij ingang van het laatste kwart hing de 1-0 tegen de touwen. Malinovskyi schilderde de bal enig mooi in de kruising. Wat een geweldig schot heeft hij toch in de benen zitten.

De achterstand bevrijdde de geelhemden gek genoeg. STVV ging opnieuw voetballen en bij een knappe aanval schoof Wataru Endo de gelijkmaker binnen. Proper gedaan van de Japanse invaller.

Genk ging nog vol op zoek naar de winning goal. Ook Zinho Gano en Joakim Maehle troffen het kader, waardoor de 1-1 op het bord bleef staan.