KV Kortrijk en Charleroi delen de punten na aangenaam kijkstuk
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Mboyo bezorgt KV Kortrijk in het slot alsnog een punt

KV Kortrijk en Charleroi delen de punten na aangenaam kijkstuk
Foto: © photonews

KV Kortrijk en Charleroi maakten er zaterdagavond een leuke pot voetbal van. De Kerels hadden in de tweede helft het betere van het spel en konden zo nog een penaltydoelpunt uitwissen.

Yves Vanderhaeghe koos bij KV Kortrijk toch voor heel wat nieuwe namen. Ajagun, Mboyo en Kagé begonnen op de bank en Ocansey, Ezekiel en Rolland kwamen in de ploeg.

Bij Charleroi waren er minder wijzigingen. Diagne deed het niet zo goed tegen AA Gent, Zajkov mocht tonen dat hij het beter kon.

Na een lange studieronde kwam Charleroi beter in de wedstrijd. Morioka speelde Niane prima aan, maar die liet de kans onbenut. Enkele minuten kwam er opnieuw een grote kans voor de bezoekers: Bruno stuurde Fall diep en dit keer stond Bruzzese paraat.

Na een halfuur eiste de VAR een hoofdrol op. Alle spelers maakten zich op voor een corner, maar Charleroi kreeg een strafschop. Batsula had namelijk de voorafgaande kopbal van Niane met de bovenkant van de arm geraakt. Morioka zette de strafschop feilloos om.

Nadien bleef Charleroi de betere ploeg en het was opnieuw Niane die een grote kans onbenut liet. Bruno zonderde hem af voor Bruzzese, maar de aanvaller wachtte te lang waardoor er een Kortrijk-verdediger kon terugkeren.

Charleroi kruipt achteruit

Na de pauze was er opnieuw een uitstekende kans voor de Carolo’s. Morioka tikte de bal tot bij Bruno en die kreeg de bal niet voorbij Bruzzese.

Yves Vanderhaeghe bracht intussen Mboyo in de ploeg en Kortrijk kwam beter in de match, zonder echte kansen. De eerste was dan ook meteen raak: Mboyo was ijzersterk in duel met Marinos en knalde de bal knap al vallend voorbij Penneteau.

Nadien zocht Kortrijk nog de gelijkmaker, een uitstekend schot van De Sart werd gepakt door Penneteau. Verder kwamen de Kerels uiteindelijk niet meer waardoor het met een punt tevreden moet zijn. Charleroi had over de hele wedstrijd de beste kansen, maar koos in de tweede helft te veel voor de verdediging.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws