Standard stuurt Zulte Waregem makkelijk wandelen en pakt perfecte start, Verboomen zorgt voor erg bizar VAR-moment
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Luik
| 0 reacties

Standard stuurt Zulte Waregem makkelijk wandelen, Verboomen zorgt voor erg bizar VAR-moment

Standard stuurt Zulte Waregem makkelijk wandelen en pakt perfecte start, Verboomen zorgt voor erg bizar VAR-moment
Foto: © photonews

Standard heeft zijn start niet gemist in de Jupiler Pro League. Het greep zijn momenten perfect tegen Zulte Waregem en kwam daardoor nooit in gevaar in zijn eerste thuismatch van het seizoen. Essevee moet wonden likken na een alweer pijnlijke avond.

  • Vroege owngoal Walsh
  • Standard op rozen vlak voor rust
  • Rode kaart Deschacht, Emond maakt het helemaal af
  • Perfecte start voor Standard, dreun voor Essevee

Standard - Zulte Waregem? Dat is een wedstrijd die vooraf moeilijk te voorspellen valt, in het verleden kwamen daar al de gekste resultaten uit. Daar hoopte Francky Dury ook op, al moest hij met Seck een belangrijke middenvelder missen: Walsh kwam bijpikkelen op het middenveld, Pletinckx kreeg zo een basisstek achterin.

Snelle owngoal

Uitgerekend Walsh zou na anderhalve minuut zijn ploeg met een owngoal al op achterstand hebben gezet. Het zette de Rouches - met aanwinstan Gavory, Vojvoda en Amallah in de basis - meteen op rozen. In een verder teleurstellende eerste helft was het wachten op nog zo'n momentje vlak voor rust, toen Lestienne er 2-0 van maakte.

Een nieuwe dreun voor de bezoekers, die wel weinig hadden weten klaar te spelen en de VAR nodig hadden om geen strafschop tegen te krijgen. Na de pauze greep de VAR opnieuw in na een tackle van Deschacht, maar Verboomen bleef halsstarrig bij zijn beslissing. Rode kaart, dreun nummer 3 voor Essevee.

Met elf tegen tien kwam Standard helemaal onder stoom en Renaud Emond mocht tot twee keer toe makkelijk een extra doelpuntje meepikken, waardoor de score opliep tot een zware 4-0. Soms ging het echt als een mes door de boter.

Dreun na dreun

Emond is met drie doelpunten co-topschutter met Okereke en Vanaken voorlopig, met 6 op 6 hebben de Rouches hun start allerminst gemist. Helemaal op punt staat het allemaal nog niet, maar er zit wel al de nodige muziek in. 

Voor Zulte Waregem dreigt het dan weer een lang seizoen te worden van achter de feiten aanhollen, want de volgende weken - te beginnen in Genk - volgen nog enkele erg lastige wedstrijden waarin punten pakken moeilijk zal worden met dit zoekende elftal.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws