Anderlecht - KV Mechelen

Lukas Nmecha (pen) 43' 1-0
1-1 66' Igor De Camargo (pen)
Anderlecht treft een KV Mechelen met revanchegevoelens: "Niet zo heel lang geleden hebben we na zo'n match ook de rug gerecht"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 698 reacties

Volg Anderlecht-KV Mechelen hier vanaf 18u15

Anderlecht treft een KV Mechelen met revanchegevoelens: "Niet zo heel lang geleden hebben we na zo'n match ook de rug gerecht"

Laten we zeggen dat ze er in Anderlecht niet gerust in zijn: KV Mechelen speelt fris van de lever en zal na de zware bekernederlaag tegen Genk wel iets willen rechtzetten. Vincent Kompany hoopt dan weer op de inzet van de voorbije twee matchen.

Bij Anderlecht is zo goed als iedereen fit. Hannes Delcroix zit ook in de selectie en het wordt afwachten of Kompany hem weer in de ploeg zet of Cobbaut opnieuw laat opdraven. De coach van paars-wit heeft zelfs zoveel keuze dat hij Kana, Lissens en Ashimeru in de tribune kan laten. 

Waarschijnlijk verschijnt Anderlecht weer met twee spitsen aan de aftrap. Door de aanwezigheid van Diaby kan Nmecha zich immers veel meer toeleggen op zijn werk in de laatste twintig meter. De vraag is of Mukairu of Bruun Larsen op de flank zal staan.

Ook Wouter Vrancken heeft positieve selectieproblemen. Zijn ploeg draait en hij kan zelfs Vranckx en Kaya op de bank laten. Vrancken hoopt dat zijn spelers een ander gezicht laten zien dan tegen Genk.

"Ik vind het heel jammer wat er is gebeurd. Anderzijds heb ik er ook wel vertrouwen in dat we onze rug gaan rechten op mentaal vlak. Niet zo heel lang geleden verloren we met 0-4 van Standard, na een vergelijkbare wedstrijd. Meteen daarna hebben we onze rug gerecht op basis van een goeie mentaliteit en veel intensiteit. Ik verwacht van mijn spelers dat ze dat zondag opnieuw doen.”

Denkt u dat KV Mechelen zich gaat revancheren voor de nederlaag tegen Genk? Dan krijgt u bij betFIRST al 4,45 keer uw inzet terug bij winst van de Kakkers.

Jouw Prono
-
Anderlecht Anderlecht wint Gelijk KV Mechelen KV Mechelen wint
65.67% 24.63% 9.7%
Populairste
2-1
(114x)
2-0
(71x)
1-1
(62x)

Positie

4
11

Punten

55
45

Gewonnen

14
12

Verloren

6
12

Gescoorde doelpunten

50
50

Doelpunten tegen

34
53

Gele kaarten

49
65

Rode kaarten

5
3

Onderlinge duels gewonnen

14
10
6
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws