Stadion: Bosuil

Antwerp, met een man minder, wint met 4-2 van KV Kortrijk!

Bart De Vré vanuit Bosuilstadion
| 231 reacties

Ondanks dat Antwerp na 20 minuten met 10 stond wonnen ze de partij met 4-2 tegen KV Kortrijk. Didier Lamkel Zé was de uitblinker bij Antwerp met een goal en een assist.

Bij Antwerp kwam Mbokani in de basis. Hij was helemaal hersteld van een kuitblessure. Bij KV Kortrijk was Selemani herrezen. Hij was niet bij de kern maar verscheen ineens in de basis.

1ste helft

Antwerp begon fel aan de 1ste helft. In de eerste 10 minuten waren er al kansen voor Mbokani en Lamkel Zé maar tweemaal zat Ilic er goed tussen.

In de 20ste minuut maakte Seck een overtreding op Gueye en scheidsrechter Dierick trekt onmiddelijk de rode kaart. Een zware beslissing voor een fout die hoogstens geel verdiende. Zo kwam Antwerp met 10 te staan.

Antwerp kwam op voorsprong in de 25ste minuut via Refaelov vanop de penaltystip. De Sart maakte handspel en de VAR riep de scheidsrechter naar het scherm. Refaelov knalde de bal onhoudbaar voorbij Ilic en kwam met 10 man op een 1-0 voorsprong.

Na het penaltydoelpunt reageerde KV Kortrijk onmiddelijk via Selemani, Chevalier en Hendrickx maar de bal ging over het doel of De Wolf zat er goed tussen.

2de helft

Bij Kortrijk kwamen met de rust Gano en Palaversa in het veld dit voor Gueye en Hendrickx. De twee nieuwkomers zorgde direct voor het eerste gevaar maar Gano geraakte niet aan de goede voorzet van Palaversa.

Tussen de 54ste en de 57ste minuut werd het even een knotsgekke bedoeling. Na een fout op Refaelov door Chevalier kreeg Antwerp een penalty. Mbokani achter de bal maar Ilic pakte de penalty. De corner die daarop volgde trapte Refaelov de bal naar de 2de paal en daar kon Le Marchand binnenkoppen. KV Kortrijk reageerde direct en Selemani zette de bal voor, niemand raakte hem aan en de bal ging voorbij de Wolf in doel. Zo stond het ineens 2-1 en was alles terug mogelijk.

In de 67ste minuut kon alles terug herbeginnen. Selamani met de assist tot bij Gano die met een knap tikje de gelijkmaker op het bord zette. Zo deed de oud speler van Antwerp wat zo moeilijk lukte bij de Great Old namelijk scoren.

KV Kortrijk ging nadien nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Ze namen het spel in handen en kregen nog een grote kans via Chevalier. Maar het was Antwerp dat op voorsprong kwam via Lamkel Zé die dankzij een assist van Mbokani de 3-2 op het bord zette. Al leek het wel dat er een fout van De Laet aan voorafging maar de VAR greep niet in.

KV Kortrijk probeerde maar het was Antwerp dan de voorsprong verder uitdiepte via een afstandsschot van Verstraete die de bal kreeg aangespeeld via Lamkel Zé.

Zo won Antwerp verdient van KV Kortrijk met 4-2 en was de belangrijkte man van de wedstrijd Lamkel Zé met een doelpunt en een assist.