Club Brugge - Zulte Waregem

Youssouph Badji 21' 1-0
Eduard Sobol 37' 2-0
Noa Lang 63' 3-0
Club Brugge tikt Zulte Waregem tureluurs en overwint 'coronadipje' met klinkende overwinning
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 235 reacties
Club Brugge tikt Zulte Waregem tureluurs en overwint 'coronadipje' met klinkende overwinning
Foto: © photonews

Voor Club Brugge is er na de uitschakeling in de Europa League en in de Beker van België plots maar een doel meer dit seizoen: kampioen worden. En als het even kan met zoveel mogelijk voorsprong. Dan moest Zulte Waregem wel voor de bijl. En zo geschiedde, mét bravoure.

Philippe Clement kon opnieuw rekenen op een compleet fitte Noa Lang en dus mocht die opnieuw plaatsnemen in de basis na een coronabesmetting om de geschorste Van der Brempt te vervangen. Sobol verwees Ricca dan weer naar de bank. 

Bij de bezoekers geen Jelle Vossen. Hij mag volgens zijn contract dit seizoen niet spelen tegen blauw-zwart, waardoor Chory in de basis komt voorin. Achterin opteerde Dury voor een vijfmansdefensie met Dompé als wingback en Pletinckx centraal om de geblesseerde De Bock te vervangen. 

Cadeautjes

Club Brugge wilde Zulte Waregem meteen naar de keel grijpen, maar begon daarbij wel iets te steriel aan de wedstrijd om Essevee écht in verlegenheid te brengen. Sterker nog: Bruno & co zorgden voor het eerste échte gevaar.

Brugge
Zulte Waregem
Brugge

Vervolgens besloten de troepen van Dury echter blauw-zwart wat te helpen: flink wat balverlies op het middenveld werd hen nog voor de koffie fataal. Eerst kon Badji profiteren door een rebound binnen te werken. 

Coronadip overwonnen

Wat later mocht ook Sobol in twee tijden een doelpunt maken, goed voor 2-0 aan de rust. Doelpuntenmaker Badji was toen wel al vervangen, een opmerkelijke move van Philippe Clement enigszins al maakte invaller best wel indruk.

#CLUZWA
© photonews
#CLUZWA
© photonews

Club Brugge had de match helemaal onder controle en liet het na de pauze meermaals na om de score echt hoog te doen oplopen. Noa Lang maakte er moederziel alleen 3-0 van, Vormer zag daarna nog een doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel.

Het combineren bleef echter vlotjes gaan, Essevee kwam eigenlijk nooit meer echt tot een grote kans om Mignolet in gevaar te brengen. In de stand is de kloof zo opnieuw 15 punten en de komende week komen nog twee inhaalduels voor de fiere leider, die een coronadipje makkelijk van zich afspeelde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League