Datum: 06/03/2021 18:30
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Freethiel
Beerschot boekt overwinning op de Freethiel en duwt Waasland-Beveren nog wat dieper in de put
Nils Wens
| 102 reacties

Beerschot heeft met 1-2 gewonnen op het veld van Waasland-Beveren

Beerschot heeft deze avond met 1-2 gewonnen op het veld van Waasland-Beveren. Heymans opende al vroeg de score voor de Waaslanders, maar Beerschot ging erop en erover via Dom en Holzhauser.

Waasland-Beveren begon uitstekend aan de wedstrijd en na nog geen 10 minuten werden ze daarvoor beloond met het openingsdoelpunt. Er kwam een goede voorzet vanaf de rechterkant en Heymans stond helemaal vrij om de 1-0 binnen te duwen.

Ook daarna bleven de Waaslanders de betere ploeg. Albanese kreeg een uitstekende mogelijkheid, maar Vanhamel duwde de bal in hoekschop. Op de daaropvolgende corner kreeg Vukotic een uitstekende mogelijkheid met het hoofd, maar zijn kopbal ging over.

Beerschot kon er niet veel tegenover zetten, maar de eerste kans was wel meteen prijs. Holzhauser legde een vrije trap perfect tot aan de tweede paal en daar stond Dom om de gelijkmaker binnen te schuiven: 1-1. Albanese kreeg net voor het rustsignaal nog een uitstekende mogelijkheid op de 2-1, maar oog in oog met Vanhamel liet hij het liggen. 1-1 was dus de ruststand.

Tweede helft

Minder spektakel in de tweede helft, maar ook nu kreeg de thuisploeg enkele mooie kansen. De beste pogingen kwamen er via Frey en Koita, maar eerst trapte Frey net naast en even later had Vanhamel een goede reflex in huis op het schot van Koita.

Ook nu kreeg Beerschot niet veel mogelijkheden, maar de bezoekers kwamen wel uit het niets op voorsprong. Sanusi gaf de bal goed mee met Holzhauser en de Oostenrijker had de bal maar naast Gabriel te leggen. 1-2 en ondanks een slotoffensief van de Waaslanders was het ook meteen de eindstand.

Geen goede zaak voor Waasland-Beveren uiteraard, want door deze nederlaag blijven ze op de laatste plaats staan in het klassement met twee punten achterstand op Moeskroen. Beerschot springt naar de zesde plaats.