Datum: 11/08/2019 18:00
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade du Pays de Charleroi

Dolle tweede helft en 'Belhocine-time' doen het voor Charleroi, Antwerp is maximum kwijt

Charleroi heeft zijn eerste driepunter van het seizoen beet, Antwerp is zijn maximum kwijt. Dat is de slotsom van een bijzonder gekke tweede helft in het Stade du Pays.

• Bölöni brengt vijf nieuwe namen tussen de lijnen
  • Slaapverwekkende eerste helft
  • Heel veel spanning, suspens en VAR-momenten na rust
  • Perbet zorgt voor de driepunter, Antwerp is maximum kwijt

Donderdag moet Antwerp aan de bak in en tegen Plzen in de Europa League en dus besloot coach Laszlo Bölöni ferm te roteren op bezoek bij Charleroi. Met De Laet, Batubinsika, Coopman, Hongla en Baby kwamen liefst vijf nieuwe mensen tussen de lijnen in vergelijking met donderdag.

Veel speelden de nieuwkomers - zeker in de eerste helft - niet klaar. Veel tempo zat er in de wedstrijd, dat wel. Maar tot kansen leidde dat allerminst aan beide kanten. Gelukkig was er in de tweede helft heel wat beterschap.

Spanning & VAR

Suspens genoeg, een aantal VAR-momentjes ook waar nodig. Antwerp leek namelijk op voorsprong te komen, maar de VAR keurde het doelpunt af vanwege handspel van Coopman. Enkele minuten later was het dan Fall die op aangeven van Bruno van dichtbij de 1-0 kon binnenleggen.

Een domper voor The Great Old, dat daarna naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. En die kwam er ook, deze keer met dank aan de VAR. De ingevallen Refaelov tikte een heerlijke assist van Mbokani tegen de touwen, het buitenspel werd weggewuifd.

Het was het begin van een dol slotkwartier. Daarin miste Perbet eerst een strafschop na een fout van Bolat op Fall, om vervolgens alsnog de 2-1 van dichtbij binnen te tikken in 'Karim-time'. Even leek het buitenspel, maar het was Haroun die kopte.

Henen scoorde nog een geweldige 3-1, maar dat doelpunt werd dan weer afgekeurd vanwege buitenspel - de spanning, de suspens. Charleroi gaf echter niet meer af en pakte zo zijn eerste driepunter van het seizoen, Antwerp is zijn maximum kwijt.