Club Brugge bouwt verder aan winstreeks na kopieer- en plakwerk van Danjuma en flits van Schrijvers tegen mak Kortrijk
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge blijft perfect met vlotte 3-0 tegen KV Kortrijk

Club Brugge bouwt verder aan winstreeks na kopieer- en plakwerk van Danjuma en flits van Schrijvers tegen mak Kortrijk

Club Brugge blijft voorlopig onhoudbaar als landskampioen en zette ook KV Kortrijk simpel opzij met 3-0. Na een handvol minuten was de openingswedstrijd van de derde speeldag al beklonken.

Wesley ontbrak in de selectie en van de Schrijvers was de keuze van Leko om hem te vervangen. Cools werd beloond voor zijn sterke invalbeurt op Le Canonnier en ook Denswil keerde terug in de basiself.

Veel blauw-zwarte fans zochten hun plaatsje nog uit toen ze al een eerste keer mochten vieren. Danjuma dribbelde vanop de linkerflank naar binnen en schilderde het leer met zijn rechter perfect in de verste benedenhoek. Bam, Club meteen vertrokken voor een topavondje.

Copy-paste

Aangezien het al in de derde minuut gebeurde, hadden een aantal fans zijn openingstreffer gemist, maar Danjuma is geen kwaaie pé en dacht: 'ik doe het gewoon lekker nog eens over'. Kappen naar binnen, trappen met rechts, baf: 2-0. Zeven minuten gespeeld en het leek hier al voorbij.

Dominantie, om het in één woord samen te vatten. Kortrijk kreeg geen poging tussen de palen en het middenveld van Club heerste als geen ander. Met name Vormer had dankzij zijn wonderbaarlijke, snedige voorzetten gerust een hattrick in assists kunnen hebben, áls de spitsen het afmaakten natuurlijk.

Vossen kwam telkens een teen te kort en Schrijvers liep wat verloren op het veld. Weinig geslaagde acties konden we van hem noteren in de eerste helft. Die andere nieuwkomer Rits was dan weer piekfijn aan het verdelen en heersen als controlerende middenvelder. Vanaken liet zich nog opmerken met een vrije trap tegen de lat.

Enkele flits

Nog even terugkomen op Schrijvers: niet de beste partij van zijn leven, maar één actie pal voor het uur en de fans waren dat meteen vergeten. Lepoint brak bijna zijn enkels toen de Jonge Duivel begon te dribbelen en met een onhoudbare knal was ook Kaminski eraan voor de moeite: 3-0!

Club bleef de partij domineren zonder enig probleem en zong het liedje met drie doelpunten uit. Nog één noteerwaardig feitje: de 18-jarige Openda mocht tien minuten voor affluiten zijn debuut in de JPL maken. Benieuwd wat we van hem nog te zien krijgen. Los daarvan blijft Club Brugge perfect met een 9 op 9, KV Kortrijk blijft achter met één schammel puntje.

Meer nieuws

Meer nieuws