Eupen en Waasland-Beveren delen de punten
Nils Wens
| 11 reacties

Het werd 1-1 tussen Eupen en Waasland-Beveren

De wedstrijd tussen Eupen en Waasland-Beveren heeft geen winnaar opgeleverd. Het werd 1-1. Waasland-Beveren was zeer dominant in de eerste helft en scoorde ook via Badibanga, maar in de tweede helft bracht Toyokawa Eupen langszij. Beide ploegen hebben nu 1 op 9.

De eerste helft begon zeer langzaam. Beide ploegen waren aan het aftasten en dat duurde wel een tijdje. Het eerste wapenfeit was van Eupen. Toyokawa gaf een lage corner, maar Bautista probeerde toch nog te koppen. Die bal ging net naast.

Dat had Waasland-Beveren wakker gemaakt, want erna waren zij de betere ploeg. Eupen kwam er niet meer uit en de bezoekers waren voetballend gewoon sterker.

Na een kwartier zorgde dat voor een eerste grote kans: Koita kreeg de bal buiten de zestien en besloot om staalhard richting doel te trappen. De Wolf had een schitterende reflex in huis en duwde de bal tegen de lat. Daar kwam Eupen goed weg.

Het was echter uitstel van executie, want na een half uur spelen was het toch prijs voor Waasland-Beveren. Wiegel had een schitterende actie in huis op de rechterkant en gaf ook nog eens een perfecte voorzet tot bij Badibanga. De aanvaller knikte goed binnen, waardoor het 0-1 werd. Meer dan verdiend op basis van dat eerste half uur.

Verder kwam Eupen niet meer in de eerste helft. Ze probeerden wel meer grip te krijgen op de wedstrijd, maar de bezoekers hadden alles onder controle. Daardoor gingen beide ploegen rusten met een 0-1 tussenstand.

Tweede helft

Een ander Eupen in het begin van de tweede helft. Ze hadden meer grip op de wedstrijd, maar toch was de eerste kans nog voor Waasland-Beveren. Wiegel had weer een goede actie in huis, maar zijn schot kwam niet door het bos van verdedigers.

Eupen werd sterker en na tien minuten in de tweede helft werd dat beloond. Toyokawa moest een vrije trap nemen op een scherpe plek, maar dat deed hij uitstekend. Hij krulde de bal over Pirard: 1-1. De doelman van Waasland-Beveren leek niet vrijuit te gaan bij deze kans.

In de tweede helft had Waasland-Beveren het duidelijk moeilijk. Pirard straalde weinig vertrouwen uit en trapte een bal vol tegen Toyokawa. Gelukkig voor de doelman ging de bal naast.

Toch kregen de bezoekers nog een goede kans. Wiegel was duidelijk de beste man op het veld bij de bezoekers en hij had opnieuw een goede actie in huis. Oog in oog met De Wolf trapte hij op de doelman. Daar kwam Eupen goed weg.

Verder raakten beide ploegen niet meer. Na een slordige tweede helft werd het 1-1 en daar schieten ze allebei niet echt mee op. Beide ploegen hebben nu 1 op 9 en zullen de komende wedstrijden toch uit een ander vaatje moeten tappen. Anders zou het wel eens een heel lang seizoen kunnen.