Onmondige landskampioen al voor tweede keer in drie wedstrijden onderuit, Berahino meteen belangrijk voor Essevee

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Genk
| 0 reacties
Onmondige landskampioen al voor tweede keer in drie wedstrijden onderuit, Berahino meteen belangrijk voor Essevee
Foto: © photonews

Landskampioen KRC Genk is niet goed aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Het ging op speeldag drie in eigen huis pijnlijk onderuit tegen een stevig strijdend Zulte Waregem. De Limburgers lieten simpelweg te weinig zien.

  • Mazzu kiest voor Lucumi en Hagi, Dury zet nieuwste aanwinst Berahino tussen de lijnen
  • Vroege voorsprong Zulte Waregem via Bjordal
  • Bossut met enkele prima reddingen tegen verder zwak KRC Genk
  • Berahino maakt het kwartier voor tijd af: 0-2
  • Tweede nederlaag op drie wedstrijden voor landskampioen

KRC Genk verloor vorige week bij KV Mechelen, Zulte Waregem ging met de billen bloot bij Standard en stond met een 0 op 6 helemaal onderaan. Beide teams wilden dus maar wat graag uitpakken met een zege om wat vertrouwen te tanken.

Bjordal zorgt voor snelle achterstand Genk

Felice Mazzu koos voor Lucumi achterin in plaats van Cuesta en gaf Hagi zijn eerste basisplaats in de plaats van Nygren, terwijl Francky Dury nieuwkomer Berahino meteen in de basis dropte. Deschacht was er ondanks rood vorige week in Luik gewoon bij, Seck keerde terug uit blessure.

Onder de lat gaf Dury dan weer de voorkeur aan Sammy Bossut in plaats van Eike Bansen. De goalie van Essevee mocht zich na een minuut al meteen laten zien op een inzet een-op-een van Samatta. Verder moest Bossut voor het uur nog welgeteld twéé keer in actie komen: een-op-een met Maehle en op een schicht van Ito, waarna Heynen de rebound onbegrijpelijk over kopte.

Het zegt echter vooral veel over de langdurige onmondigheid van de landskampioen, dat ook vorige week niet al te veel klaarspeelde. Of waren ze van slag door de vroege achterstand? Larin had eerst al voor de waarschuwing gezorgd, maar Dewaest kon toch redden van de lijn, maar na vijf minuten kon Bjordal een voorzet van Bürki makkelijk voorbij Coucke trappen.

Berahino meteen met zijn eerste voor Essevee

In de eerste helft was de 0-2 een paar keer naderbij dan de gelijkmaker, want Coucke moest meermaals de meubelen redden op pogingen van dichtbij van Berahino & co. De werkkracht van de nieuwkomer mocht zeker geloofd worden, al was het in de zone van de waarheid telkens net niet - tot hij een kwartier voor tijd via Dewaest alsnog de dubbele voorsprong op het bord kon zetten.

Bij Genk waren te veel sterkhouders echter gewoon niet op de afspraak. Het voetbal was traag en stroef, Zulte Waregem uit verband spelen lukte bijna nooit en de bal ging meer achteruit dan vooruit op bepaalde momenten - tot onvreden ook van de supporters. De Limburgers kwamen al voor de derde keer dit seizoen op achterstand en konden het voor de tweede keer niet rechtzetten.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws