Datum: 11/08/2019 20:00
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Le Canonnier
Dodelijk efficiënt Moeskroen én afgekeurde goal smeren Gent eerste nederlaag aan
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Moeskroen
| 116 reacties

AA Gent ging onderuit bij Moeskroen met het kleinste verschil

AA Gent heeft ook z'n tweede uitwedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Een haast onmogelijk efficiënt Moeskroen stuurde de Buffalo's zonder punten huiswaarts en hield zo twee topclubs op een rij in bedwang.

Veel wijzigingen bij AA Gent ten opzichte van de Europese wedstrijd van donderdag. Zo mochten Sylla en Depoitre aan de wedstrijd beginnen, Yaremchuk zat op de bank, voor Kubo was een plek in de tribune gereserveerd. De terugmatch van donderdag heeft bij Gent absolute prioriteit.

De Buffalo's namen de partij ook meteen in handen en doken meermaals voor de neus van Vasic op. Toch duurde het tot minuut 25 eer de nul van het bord was. Sylla tekende voor de prachtige voorzet, Depoitre kopte mooi voorbij Vasic in het hoekje. De twee verrassingen van Thorup loonden meteen.

Bezus op de lat

Kort na de openingsgoal stond het bijna 0-2 voor de Gentenaars, maar Bezus rakte de onderkant van de lat. Ook Verstraete en Sylla konden de doelman en defensie van Moeskroen niet verschalken en de thuisploeg kon zowaar zelf kansen creëren. Boya schoof vanuit zijn positie centraal in de verdediging helemaal op naar voren en haalde uit. Via het been van Osabutey en Kaminski was kansloos.

Even later ging Nana Asare schromelijk in de fout. Hij had Campins niet in zijn rug voelen komen en de voormalige pupil van Barcelona hoefde maar binnen te tikken. 2-1 en de match op z'n kop. Moeskroen kwam maar aan twee schoten op doel in die hele eerste helft, maar allebei gingen ze tegen de touwen.

Gent moest dus achtervolgen in de tweede helft en dat ging niet van een leien dakje. De verdediging van de thuisploeg bleek te stug en pas na de invalbeurt van David kwamen er opnieuw echte mogelijkheden. De Canadees speelde Kvilitaia aan, die kwam tot scoren, maar zijn doelpunt werd teruggefloten door de VAR wegens buitenspel. Terecht trouwens. Gent haalt uit de eerste drie wedstrijden vier punten, Moeskroen klimt naar de tweede plaats.