Datum: 18/08/2019 20:00
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)

Vijf dolle minuten zijn genoeg: KAA Gent pakt ook de scalp van Oostende en houdt perfect rapport in Ghelamco Arena

Na Viitorul, Eupen en Larnaca is ook KV Oostende voor de bijl gegaan in de Ghelamco Arena. De Buffalo's hadden aan vijf dolle minuten genoeg om de top-6 binnen te duiken in de stand, de Kustboys zakken wat weg in de klassering.

• Teleurstellende eerste helft levert geen goals op
  • Yaremchuk en David scoren in vijf dolle minuten
  • Oostende komt niet verder dan knal op de paal
  • Gent op en over Oostende de top-6 in

Voor KAA Gent is het al een slopend seizoensbegin geweest, met inmiddels ook al vier wedstrijden in de voorrondes van de Europa League (en er nog twee tegen Rijeka op komst de komende weken), dus was het de vraag hoe vermoeid de Buffalo's ondertussen al zouden zijn.

Drie Gentse nieuwkomers

Kubo, Yaremchuk en David vervingen Bezus, Depoitre en Dejaegere in vergelijking met de match in Moeskroen, die door de Buffalo's werd verloren. Daardoor stonden de Kustboys voor het treffen nog boven Gent in de stand. Canesin verving bij de Kustboys de lichtjes geblesseerde D'Haese, ook nieuwkomer Sylla stond tussen de lijnen.

Op echt gevaar van Gent moesten we meer dan een halfuur wachten, tot Verstraete een voorzet van David tegen de paal mikt. Tot dan was het ondermaats wat de Buffalo's op de mat brachten, ze mochten zelfs hun doelman Kaminski danken dat hij op een vrijschop van Skulason en een harde knal van Sakala bij de pinken was.

Vijf dolle minuten

De ruststand was al bij al logisch te noemen, na de pauze zat er meteen veel meer snee op bij de thuisploeg. En dat resulteerde ook in twee snelle doelpunten uit het boekje. Eerst met een slimme corner over drie stationnetjes, door Yaremchuk tegen de touwen getikt.

Daarna met een aanval uit het boekje, waarbij Jonathan David op heerlijke wijze de bal in de bovenhoek trapte: 2-0 en match in vijf dolle minuten eigenlijk beslist. Oostende kon er nog een heerlijke pegel van Sakala tegen de paal tegenover zetten, maar bleek daarna onmondig om nog aanspraak te maken op een (doel)punt.

De Buffalo's lieten volwassenheid zien en af en toe ook enkele flitsjes, de zege kwam nooit in het gedrang. Gent springt op en over Oostende in de stand en komt naast Moeskroen en Kortrijk op de vijfde plek in de stand.