Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Simon Wauters
Simon Wauters vanuit Luik
| 116 reacties

Standard won met 4-1 van Moeskroen

Standard heeft zondagnamiddag een duidelijke zege geboekt tegen Moeskroen. Op Sclessin werd het 4-1.

Na een gezapige beginfase opende Lestienne na dertien minuten de score. De voorzet van Gavory ging aan alles en iedereen dat van Moeskroen was voorbij en de ex-speler van Les Hurlus kon binnentrappen. 1-0.

Lestienne had er duidelijk zin in. Hij bleef de meest bedrijvige man op het veld en verdubbelde tien minuten later de score met een knap schot. Moeskroen creëerde amper doelgevaar en leek op dat moment al voor een hopeloze opdracht te staan. 2-0 was ook de ruststand.

De tweede helft was amper vijftien seconden oud op het moment dat Standard een derde keer scoorde. Amallah pakte uit met een knap schot in de verste hoek.

De VAR maakte het nog even spannend, maar Laforge keurde het doelpunt na heel wat aarzelen toch goed. 3-0.

Wie dacht dat Moeskroen dood was en Standard het telraam zou mogen bovenhalen, kwam bedrogen uit. Want een paar minuten later werkte Laifis de 3-1 voorbij zijn eigen doelman.

Moeskroen probeerde wel door te duwen, maar Standard bleef de betere ploeg zonder echt gevaarlijk te zijn. Preud’homme probeerde nog wat peper aan zijn ploeg toe te voegen door Carcela een kwartier voor tijd in te brengen, maar de wedstrijd bloedde verder dood. In de slotfase zorgde Emond nog voor de 4-1. Toch ook al zijn vierde van het seizoen.

Standard wipt zo naar plek drie met negen op twaalf. Dat is één punt minder dan Club Brugge en KV Mechelen. Moeskroen kan met zeven op twaalf terugblikken op een geslaagde competitiestart. Zeker als je weet dat ze al tegen Gent, Anderlecht én Standard speelden.