Berahino wijst de weg: Zulte Waregem maakt indruk tegen Charleroi en schuift met 6 op 6 op in de stand

Aernout Van Lindt Florent Malice
Aernout Van Lindt en Florent Malice vanuit Waregem
| 0 reacties
Berahino wijst de weg: Zulte Waregem maakt indruk tegen Charleroi en schuift met 6 op 6 op in de stand
Foto: © photonews

Zulte Waregem is opnieuw drie punten rijker. Tegen Charleroi kwam het nooit echt in de problemen, al duurde het lang voor de dominantie echt doelpunten opleverde. Aanwinsten Larin, Berahino en de ingevallen Oberlin lieten zich allen (opnieuw) opmerken.

  • Zulte Waregem vanop de stip op voorsprong in flauwe eerste helft
  • Berahino bekroont sterke match met doelpunt
  • Charleroi uit het niets opnieuw in de match
  • Belhocine-time levert niets op, Essevee schuift op in stand

Zulte Waregem was met een 0 op 6 slecht begonnen aan het seizoen, maar had vorige week vertrouwen getankt door te gaan winnen bij landskampioen KRC Genk. En dus had Francky Dury weinig redenen tot wisselen: enkel Pletinckx kwam in de ploeg voor de geblesseerde Humphreys.

Berahino de briljant

Wat vorige week al opviel in Genk en op deze gekke maandagavond - door een festival in Waregem dit weekend moest de wedstrijd uitwijken - al helemaal: Zulte Waregem is sinds de officialisatie van de transfer van Saido Berahino een andere ploeg geworden.

Zijn werkkracht - gekoppeld aan de drive waarmee ook Cyle Larin en de andere aanvallend ingestelde spelers - zorgt voor een enorme meerwaarde voor Essevee, dat daardoor meer in balans staat dan het in de eerste matchen dit seizoen stond. 

Vlak na rust rondde hij op enig mooie wijze een counter af na een corner van Charleroi, waarbij Essevee over verschillende stationnetjes te beginnen bij doelman Bossut zelfs sneller acteerde dan de Rode Duivels een jaar geleden op het WK in Rusland tegen Japan. 

Het was ook meteen de 2-0, want De fauw had op het einde van een eerder flauwe eerste helft vanop de stip de score al mogen openen. De fout op Larin was licht, de supporters van Charleroi waren het er dan zeker niet mee eens.

Geen Belhocine-time

Charleroi had lange tijd weinig in te brengen tegen het geweld van de thuisploeg, maar na een verwittiging via Nurio op de paal kwam het wel opnieuw in de wedstrijd na een zondagsschot van Morioka, waarop Bossut zich wat verkeek. 

Charleroi kwam nog opzetten, Belhocine bracht ook nog wat extra aanvallend geweld tussen de lijnen. Het leverde echter deze keer - in tegenstelling tot enkele eerdere ontmoetingen met Zulte Waregem in het verleden of dit seizoen al twee keer in de competitie - geen punt meer op. Oberlin nam in blessuretijd alle twijfels weg: Zulte Waregem staat met 6 op 12 opnieuw onder de mensen, Charleroi telt nu een puntje minder.

Meer nieuws

Meer nieuws