Cercle Brugge - Waasland-Beveren

Cercle Brugge tapt uit een ander vaatje na de rust en zegeviert in degradatietopper avant la lettre
Clint Vens
| 0 reacties

Cercle Brugge wint met het kleinste verschil van Waasland-Beveren

Cercle Brugge tapt uit een ander vaatje na de rust en zegeviert in degradatietopper avant la lettre

Cercle Brugge heeft de degradatietopper avant la lettre naar zijn hand gezet. De eerste helft was een flauw beestje, maar de Vereniging schakelde een tandje bij na rust en geeft zo de rode lantaarn door aan zijn tegenstander van vanavond.

Cercle-trainer Mercadal dropte nieuwkomer Donsah meteen in de basis, de 23-jarige Ghanees komt met de nodige adelbrieven op zak uit Italië. Cercle kan wel een kwaliteitsinjectie gebruiken want het bekleedde troosteloos de allerlaatste stek met een 0 op 12. 

Maar ook aan de overzijde is het hommeles troef  Het wordt zo stilaan heel erg warm onder de voeten van de Custovic na 1 op 12, bovendien gooit voorzitter Huyck nog wat kolen op het vuur: "We steken niet onder stoelen of banken dat de volgende match van groot belang is voor ons", liet hij deze week optekenen. Een degradatieclash dus, of mogen we dat zo vroeg op het seizoen nog niet zeggen?

Custovic grijpt in na pandoering

Custovic greep alvast stevig. Hij zette zes nieuwe namen tussen de lijnen na de pandoering tegen Genk: Milosevic, Heymans, Keita, Foulon, Agyepong en Moren kwamen in de ploeg. Die laatste vervangt Vukotic, die op eigen vraag niet in de selectie is opgenomen. De Servische verdediger aast op een transfer en wil geen risico's nemen. 

Dat de belangen groot waren voor beide partijen bleek uit het festival van slordigheden in de beginfase. Bij de bezoekers kwam er meeste dreiging via de bedrijvige Badibanga, die enkele kansjes liet optekenen en met zijn kort kap-en draaiwerk een constante gesel voor de menisci van de Cercle-defensie was.  

Bij de thuisploeg was het tevergeefs zoeken naar lichtpuntjes. Het frisse voetbal dat de Vereniging bij momenten in sommige wedstrijden etaleerde, was compleet zoek. Verder dan een wanhoopsschot van Saadi en een poging van Peeters komen we jammer genoeg. Huilen met de pet op, boegeroep weergalmde (terecht) uit het Cercle-vak. 

Metamorfose

De donderpreken in de rust moeten klaarblijkelijk aangeslagen hebben want wat we na de koffie te zien krijgen was van een heel andere makelij. Het tempo werd plots met enkele tientallen kilometers per uur de hoogte ingejaagd bij de thuisploeg.

Het thuispubliek zette zich ook achter het team en dat loonde ei zo na. Na enkele waarschuwingen trof Saadi raak, maar de VAR keurde het doelpunt na lang beraad af. Ze oordeelden dat Hazard bij de pré-assist buitenspel stond.  

De 'sturm und drang' wierp tien minuten voor het einde dan toch zijn vruchten af. Hazard besloot eerst nog onbegrijpelijk naast de kooi van Gabriël, maar een minuut later lag de bal wel in het mandje via Stef Peeters. De allereerste goal voor de ex-middenvelder van STVV voor de Vereniging.

Zo pakt Cercle Brugge na een puike tweede helft verdiend zijn eerste overwinning sinds februari 2018(!) en geeft het de rode lantaarn door Waasland-Beveren. Het worden nog spannende dagen voor Custovic en een lang seizoen voor Waasland Beveren. 

Meer nieuws

Meer nieuws