Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Amallah bezorgt tienkoppig Standard in absolute slotfase felbevochte zege tegen Kortrijk
Simon Wauters
| 99 reacties

Standard won met 2-1 van KV Kortrijk

Standard heeft er bloed, zweet en tranen voor nodig gehad, maar de Rouches hebben wel gewonnen van KV Kortrijk. Standard moest het lang met tien doen na twee keer geel voor Lestienne, maar wist in de slotfase een achterstand nog om te buigen in een overwinning.

Preud’homme had op de persconferentie na de partij tegen Moeskroen nog gezegd dat hij in deze fase van de competitie zoveel mogelijk wou roteren om iedereen klaar te krijgen voor de volgende maanden. Tegen Kortrijk begon hij echter met dezelfde elf namen die Moeskroen opzij hadden gezet.

Vanderhaeghe voerde één wissel door in vergelijking met vorige week. Kage die inviel en scoorde tegen Anderlecht, begon op de plaats van Ivanof

Standard nam net als vorige week tegen Moeskroen meteen de wedstrijd in handen en duwde na een slordig kwartier het gaspedaal in. Halverwege de eerste helft leek het daarvoor beloond te worden met het openingsdoelpunt, maar Boucaut keurde de goal –op aangeven van de VAR- niet enkel af, hij trakteerde Lestienne ook op een tweede gele kaart. De flankaanvaller had de bal met de hand geraakt, maar het was moeilijk uit te maken of dat vrijwillig gebeurde Na drie minuten kreeg hij al geel voor een schwalbe.

Standard was ook met een man minder de betere ploeg, maar het waren de bezoekers die de score openden. D’haene verstuurde een heerlijke voorzet, Ocansey kopte de bal voorbij Bodart. 0-1. Standard duwde nog wel even door voor de rust, maar kon in een bitsige slotfase van de eerste helft niet meer gelijkmaken.

Standard probeerde wel tempo te maken in het begin van de tweede helft, maar kon Bruzzese niet bedreigen. Na een dikke tien minuten gooide Preud’homme dan maar Carcela in de strijd. Hij leek een paar minuten lang de wedstrijd te doen kantelen, maar werd nadien te slordig om het Kortrijk echt moeilijk te maken. Een kwartier voor tijd kenden de bezoekers een opflakkering met een paar kansen, maar de score verdubbelen lukte niet.

En dat zou hen uiteindelijk zuur opbreken. Eén minuut nadat de ingevallen Limbombe zijn schot nog van de lijn gekeerd zag worden, scoorde Laifis wél: 1-1. In de slotminuut van de reguliere speeltijd trapte Amallah Sclessin naar het delirium. Hij werd prima diep gestuurd door Carcela en werkte het fraai af. 2-1. Daar bleef het ook bij.