Jonathan David leidt Gent naar een vlotte zege tegen een mak Cercle Brugge
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit de Ghelamco Arena
| 0 reacties

Gent rolt een mak Cercle op met 3-1 en nadert tot op twee punten van leider Standard

Jonathan David leidt Gent naar een vlotte zege tegen een mak Cercle Brugge

KAA Gent heeft zijn Europese midweek goed verteerd. Het rolde een mak Cercle Brugge eenvoudig op en vergat de score verder uit de diepen. Peeters wiste de 1-0 van Depoitre nog uit, maar David schonk Gent met twee treffers de 3 punten waar het recht op had. De 3-2 van Peeters kwam te laat.

Bij Gent werden de backs vervangen waardoor Castro-Montes en Mohammadi in de ploeg kwamen. Fabien Mercadal bracht drie nieuwe namen in vergelijking met de eerste competitiematch van het seizoen. Coulibaly, Gory en Fiore begonnen zo aan de match.

Gent en Cercle Brugge hadden geen studieronde nodig. Saadi verscheen in de eerste minuut voor Kaminski, maar zijn controle was niet goed. Aan de overkant probeerde Kvilitaia een omhaal, maat hij trof een verdediger. We waren nog geen twee minuten bezig.

De doelpunten volgden elkaar daarna in sneltempo op. David stuurde Depoitre in het straatje en de stevige spits werkte koelbloedig af. Peeters bracht de score meteen weer in evenwicht en daarna draaiden David en Depoitre de rollen om. De Canadees plaatste zijn kopbal enig mooi over Badiashile. Erg atletisch!

En nog was het niet gedaan. Castro-Montes kreeg veel ruimte op rechts en vond David. Hij werkte aan 100% af, al was er wel wat geluk mee gemoeid. De bal verdween via het been van Ueda in doel. Kvilitaia en David hadden nog grote mogelijkheden op 4-1, maar vooral de Georgië miste erg frappant.

De tweede helft was niet zo aantrekkelijk als de eerste. Voor de thuisploeg moest het niet en Cercle was onmachtig. Kaminski moest zijn vuisten gebruiken op een schuchtere poging van Saadi. Foster en Kubo kwamen ook in schietpositie, maar troggen telkens een verdediger in de baan van hun schot. De 3-2 van Peeters in de toegevoegde tijd kwam te laat.

Door de nederlaag staat Cercle nu achter Anderlecht in het klassement. Het houdt Eupen en Waasland-Beveren nog achter zich. De Buffalo's naderen tot op twee punten van leider Standard, maar hebben nog een match tegoed. 

Meer nieuws

Meer nieuws