Strijd om de leidersplaats barst los in Mechelen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Volg KV Mechelen - Moeskroen om 20u30 LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Strijd om de leidersplaats barst los in Mechelen
Foto: © photonews

De kans zit er dik in dat er vrijdagavond een nieuwe ploeg aan de leiding staat in de Jupiler Pro League. Voorlopig althans, in afwachting van de andere wedstrijden. Voor zowel KV Mechelen als Moeskroen is het alleszins een unieke kans om eens te proeven van die eerste plaats.

Bij beiden stond het vooraf niet in de verwachtingen om voor die eerste plaats te spelen. Mechelen deed het vorige week wel al eens een keertje. De promovendus leed aan de kust echter zijn eerste nederlaag. Een nieuwe kans kondigt zich aan in eigen huis en daar maakt KV toch altijd wat meer kans. Genk en Cercle Brugge werden allebei alvast met een 3-1 huiswaarts gestuurd.

Dat Moeskroen het zo voortreffelijk doet, is een minstens even grote verrassing. Les Hurlus trekken de goede lijn door na een sterke voorbereiding. Op Sclessin waren ze wel kansloos, maar uit de duels tegen Anderlecht en Gent puurden ze wel een knappe 4 op 6. Bovendien werden STVV en Eupen opzij gezet, waardoor Moeskroen dus net als KVM al tien punten telt.

Van Cleemput opnieuw op rechtsachter?

De winnaar van de vrijdagavondmatch komt dus voorlopig alleen aan kop. Bij een gelijkspel blijft Standard aan de leiding. Bij Mechelen maakt Van Cleemput mogelijk zijn wederoptreden en dat scheelt toch al een slok op een borrel. Bijker, Engvall, Lemoine, Van Damme en Vranck ontbreken wel nog. Moeskroen trekt naar Mechelen met een volledig fitte kern.

Meer nieuws

Meer nieuws