Standard - Zulte Waregem

Standard en Zulte Waregem delen de punten en daar mag vooral Zulte blij mee zijn

Jens Nimmegeers
| 224 reacties
Standard en Zulte Waregem delen de punten en daar mag vooral Zulte blij mee zijn
Foto: © photonews

Standard en Zulte Waregem namen het vanmiddag tegen elkaar op. Bij winst bleef Standard in het spoor van Charleroi.

Standardcoach Philippe Montanier rouleerde enkele spelers na de doordeweekse wedstrijd tegen FK Vojvodina. Zo kregen Raskin, Carcela en Laifis rust. 

Standard begon met het betere spel aan de wedstrijd, maar het was Zulte Waregem dat wel op voorsprong kwam. Na een zwakke vrije trap speelde Zulte Waregem de counter perfect uit. Gianni Bruno vond Jean-Luc Dompé aan de tweede paal en die kopte knap opverhoeks binnen.

Standard was van slag na dat doelpunt en de slordigheden stapelden zich op. Het publiek begon dan ook wat te morren en het was pas tegen het einde van de eerste helft dat de kansen er kwamen. Maar Amallah en Balikwisha konden niet scoren.

Standard begon wel sterker aan de tweede helft en al meteen kon de jonge Balikwisha een voorzet van Cop binnenduwen. De gelijkmaker stond nog maar net op het bord of Zulte Waregem kwam alweer op voorsprong. Jelle Vossen kopte een corner knap overhoeks binnen.

Zulte Waregem kroop dan met de hele ploeg achteruit en kwam er amper uit. Het was via een knappe ingeving van invaller Mehdi Carcela dat Standard alsnog op gelijke hoogte kwam. Fai schilderde de bal enigszins mooi op het hoofd van Muleka. De invaller scoorde zijn eerste voor Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws