Antwerp - Cercle Brugge

Antwerp stuurt Cercle Brugge puntenloos naar huis en hijst zich mee aan de leiding
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit het Bosuilstadion
| 0 reacties

Antwerp klopt Cercle Brugge met 3-1 en hijst zich naast Moeskroen en Standard aan de leiding

Antwerp stuurt Cercle Brugge puntenloos naar huis en hijst zich mee aan de leiding

Een matig Antwerp heeft Cercle Brugge met lege handen naar huis gestuurd. Een afgeweken voorzet van Gory wiste de openingsgoal van Lamkel Zé uit, maar een kopbal van Mbokani en een koelbloedige Zé legden de partij in een beslissende plooi. 3-1 en Antwerp is nu co-leider met Moeskroen en Standard.

Antwerp was thuisploeg en zesde in de stand favoriet in de partij tegen Cercle Brugge, dus was het wel even slikken toen Gory al na vier minuten de 0-1 op het scorebord zette. De VAR was echter ook aan het opletten en stuurde scheidsrechter Van Damme naar het beeldscherm. Die zag dat Foster de bal met de hand meenam in de voorgaande fase. 0-0 en Antwerp was wakker.

De Vereniging stond met vijf achterin en probeerde de rangen te sluiten, maar de zelfde elf van RAFC die op Anderlecht gingen winnen baanden zich toch af en toe een weg door dat blok. Refaelov en Mbokani hadden de beste kansen, maar Taravel en Badiashile gooiden zich voor hun schoten.

Dan had Lamkel Zé meer succes. De Kameroener werd vrijgespeeld door Defour en sneed naar binnen voor zijn rechter. Badiashile had een hoek gekozen, maar dat bleek de verkeerde. Het leer ging in zijn korte hoek binnen. Zé vierde ingetogen naar zijn normen. Daarna was het Antwerpse gevaar ook gaan liggen.

Na de afgekeurde goal was Cercle niet meer in de buurt van Bolat geweest, maar voor de Turkse doelman het goed en wel besefte moest hij zich toch omdraaien. Een voorzet van Gory week af via het been van Arslanagic en viel zomaar in doel. Een opkikker voor de bezoekers, die via vrijschoppenspecialist Stef Peeters nog bijna met een voorsprong gingen rusten.

De bezoekers vonden de ruimte wel in de omschakeling, maar ze maakten te veel verkeerde keuzes om voor concreet gevaar te zorgen. Verdedigend gaven ze niet veel weg sinds de 1-0, tot in de tiende minuut na de rust. Ze lieten Mbokani ongedekt bij een vrijschop van Refaelov en via het hoofd van de Congolees stond het 2-1.

Mbokani kroop even later in de rol van aangever. Mirallas en Lamkel Zé stonden alleen voor doel en de gewezen Toffee liet de bal aan de Kameroener. Die veinsde, zag Badiashile gaan liggen en legde de bal droogjes in het midden van de goal. Match gespeeld, want Cercle was niet bij machte om de situatie om te keren.

Door het gelijkspel van Moeskroen op Waasland-Beveren is Cercle een van de drie hekkensluiters. Antwerp zet zich dan weer naast Standard en Moeskroen aan de leiding.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws