Recht landskampioen Genk vanavond de rug of wordt de crisis compleet?
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Recht landskampioen Genk vanavond de rug of wordt de crisis compleet?
Foto: © photonews

Racing Genk had zich de start van het seizoen wel enigszins anders voorgesteld. Vanavond moet de landskampioen al onder zware druk aantreden tegen KV Oostende.

De rampzalige opener in de Champions League heeft sporen achtergelaten. Coach Mazzu gaf toe dat het een impact had op zijn spelers. 

Met een schamele 10 op 21 in de Jupiler Pro League heeft Genk ook daar zijn start compleet gemist en dus steekt de kritiek op de coach stilaan de kop op. Het bestuur moest deze week benadrukken dat Mazzu niet ter discussie staat.

Met een nederlaag tegen Oostende zal het woord crisis in de Luminus Arena echter met drukletters worden geschreven. Felice Mazzu vraagt dan ook een reactie van zijn team. Hij wil grinta zien, de vechtlust waar Genk zijn titel afgelopen seizoen voor een groot stuk aan te danken had.

Tactiek

Mogelijk gooit de oefenmeester zijn tactiek om en voert hij enkele wissels door. Wat met Dewaest die met een vormdip kampt? Wat met Hagi en Ndongala? Start hij met twee aanvallers? Allemaal vragen waar hij de afgelopen dagen over nadacht.

KV Oostende telt op dit moment evenveel punten als KRC Genk en mag niet helemaal ontevreden zijn over de seizoensstart, al ging het vorige week wel met zware cijfers de boot in tegen Standard. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws