STVV en KV Kortrijk delen de punten na flauwe wedstrijd
Nils Wens vanuit Sint-Truiden
| 7 reacties

STVV en KV Kortrijk hebben deze avond 0-0 gelijkgespeeld

STVV en KV Kortrijk zijn deze avond niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. STVV was de betere ploeg en speelde 20 minuten met een man meer door een rode kaart van Selemani, maar scoren zat er vanavond niet in.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een knappe aanval kwam tot bij Lee, maar hij trapte net naast. Daarna probeerde Suzuki eens, maar ook zijn schot ging niet tussen de palen.

Voor de rest kregen we in de eerste helft zeer weinig te zien. De beste kans was nog voor Asamoah. Een hoekschop kwam tot bij de middenvelder, maar hij trapte van buiten de zestien net over het doel van Jakubech.

KV Kortrijk kon daar weinig tegenover zetten. Ze kregen één goede kans via Derijck, maar zijn kopbal ging over. Verder kregen we geen kansen van de bezoekers te zien. 0-0 was dan ook de ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft kregen we meer spektakel, want in de eerste tien minuten hadden beide ploegen de score kunnen openen. Eerst trapte Jonckheere voor KV Kortrijk op Steppe en aan de overkant raakte Suzuki niet voorbij Jakubech en kon Golubovic een bal net voor de lijn weghalen.

Daarna ging STVV op zoek naar het openingsdoelpunt. Na goed voorbereidend werk van Cacace kwam Lee er opnieuw zeer dichtbij voor de thuisploeg, maar zijn schot ging tegen de paal.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd werd het nog moeilijker voor KV Kortrijk, want na een tussenkomst van de VAR moest Selemani gaan douchen door een rode kaart na een incident met Colombatto.

STVV probeerde daarna nog wel en kreeg nog heel wat kansen, maar doelpunten kregen we niet meer te zien. Met dit 0-0 gelijk schieten beide ploegen weinig op. STVV blijft op de zestiende plaats staan. KV Kortrijk staat op de negende plaats.