stvSTVV
gnkKRC Genk
0-2
48' Ianis Hagi (pen)
0-3
60' Ianis Hagi (pen)
| 130 reacties

De Limburgse derby heeft geen winnaar opgeleverd. Nadat ref Visser de spelers een dik kwartier naar binnen stuurde omdat STVV-supporters projectielen op het veld gooiden, kwam STVV terug tot 3-3. Met nog enkele minuten op de klok floot Visser af nadat er heibel ontstond in het Genkse supportersvak.

Het meest opvallend bij het lezen van het wedstrijdblad was de basisplaats voor Bongonda. Verder hield Hagi Bryan Heynen op de bank en nam Dewaest zijn plaats opnieuw in. Bij STVV waren er basisplaatsen voor Mmaee en Acolatse.

Genk schoot, in tegenstelling tot heel wat van zijn vorige wedstrijden, ditmaal wel stevig uit de startblokken. De hoekschoppen volgden elkaar in sneltempo op en kort voor het kwartier kon Bongonda een corner van Hagi ongehinderd tegen de touwen koppen. (0-1)

De wedstrijd bleef gesloten en kansen kregen we in deze derby amper voorgeschoteld. Of het moest vanop een stilstaande fase gebeuren. Zo had Boli de gelijkmaker altijd moeten scoren op een hoekschop. Hij kwam uitstekend ingelopen, maar kopte van dichtbij over.

De Kanaries persten er nog een offensief uit met de rust in zicht. Voorzetten en vrije trappen, dat wel, maar echt doelgevaar niet en dus was het rusten met 0-1.

Het tweede bedrijf was dramatisch voor Sint-Truiden. Eerst kon Schmidt nog redding brengen op de doorgebroken Samatta, maar bij de corner die daarop volgde, beging Botaka handspel. Hagi miste niet vanop elf meter.

Minuten later haalde De Smet de snelle Bongonda neer in de zestien en opnieuw ging de bal op de stip. Hagi stuurde doelman Schmidt opnieuw de verkeerde kant op en de 0-3 stond op het scorebord.

De frustatie nam toe bij de thuisaanhang die na een eerste waarschuwing voorwerpen in het strafschopgebied van de Genkse goalie Coucke bleef gooien. Ref Visser legde de partij een tiental minuten stil, de spelers moesten naar binnen.

En het was STVV dat het voordeel er uithaalde want de partij werd hervat met een corner die Boli aan de tweede paal binnen kon werken. Het gaf de geelhemden een boost en met nog tien minuten op de klok trapte Garcia de 2-3 binnen. Met nog 3 minuten op de klok dook Boli alleen voor doelman Coucke op en scoorde de 3-3. Een onwaarschijnlijke ommekeer!

Nu ontstond er heibel in het supportersvak van Genk. De politie moest postvatten voor dat supportersvak. Scheidsrechter Visser besloot de wedstrijd dan maar af te fluiten, terwijl er nog een 3-tal minuten en extra tijd gevoetbald moest worden. Het wordt nu afwachten voor beide ploegen wat hierover zal worden beslist.